* 100 мл прясно мляко
* 200 мл вода
* 15 г прясна мая
* 1 ч.л. сол
* 1 и 1/2 с.л. захар
* 3 с.л. равни - свинска мас
* 3 с.л. олио
* 1 белтък
* 550 г брашно
Плънка:
* 200 г сирене
* 70 г свинска мас
За намазване на рогчетата:
* 1 жълтък смесен с олио
Приготвяне:
Продуктите се слагат в описания ред в хлебопекарната. Включва се на програма тесто да се меси и втасва вътре.
Готовото тесто се разделя на 10 топки, всяка една се разточва на правоъгълник, добавя се смес от натрошено сирене смесено с разтопена свинска мас, навива се на руло и рогчетата се подреждат в тава покрита с хартия за печене или намазана с мазнина. Оставят се да втасат на топло, намазват се с разбит жълтък с олио и се пекат в загрята фурна на 200 градуса около 30 мин. При нужда се покриват с лист алуминиево фолио, за да не изгорят. Проверяват се с клечка забодена в средата дали са изпечени.
Много вкусни рогчета, дръпвам едничко:))) Поздрави!
ОтговорИзтриванечудесни са! Изобщо - майстор си на тестяните работи, Даре!
ОтговорИзтриванеО, това ще се прави, Коконче!
ОтговорИзтриванеНаправо се покапах...
Ааа,Кокончева,няма да се разберем така!Оживяха ми тези рогчета,ще имам вкусни сънища,страхотни са!Поздрави и хубава седмица!
ОтговорИзтриванеДари, изглеждат много апетитни тези рогчета!
ОтговорИзтриванеwow this one Looks so delicious!
ОтговорИзтриванеfollow for follow?
hope you too visit my Blog <3
http://miss-amelyrose.blogspot.de/
Добре, щом е в хлебопекарната- може,. Иначе трудно;) Прекрасни са, Коконче!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви :*
ОтговорИзтриване