понеделник, 9 март 2015 г.

Рогчета с тесто замесено в хлебопекарната


За тестото:
* 100 мл прясно мляко
* 200 мл вода

* 15 г прясна мая
* 1 ч.л. сол
* 1 и 1/2 с.л. захар
* 3 с.л. равни - свинска мас
* 3 с.л. олио
* 1 белтък
* 550 г брашно
 

Плънка:
* 200 г сирене
* 70 г свинска мас

За намазване на рогчетата:
* 1 жълтък смесен с олио


Приготвяне:
Продуктите се слагат в описания ред в хлебопекарната. Включва се на програма тесто да се меси и втасва вътре.
Готовото тесто се разделя на 10 топки, всяка една се разточва на правоъгълник, добавя се смес от натрошено сирене смесено с разтопена свинска мас, навива се на руло и рогчетата се подреждат в тава покрита с хартия за печене или намазана с мазнина. Оставят се да втасат на топло, намазват се с разбит жълтък с олио и се пекат в загрята фурна на 200 градуса около 30 мин. При нужда се покриват с лист алуминиево фолио, за да не изгорят. Проверяват се с клечка забодена в средата дали са изпечени. 


8 коментара:

  1. Много вкусни рогчета, дръпвам едничко:))) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. чудесни са! Изобщо - майстор си на тестяните работи, Даре!

    ОтговорИзтриване
  3. О, това ще се прави, Коконче!
    Направо се покапах...

    ОтговорИзтриване
  4. Ааа,Кокончева,няма да се разберем така!Оживяха ми тези рогчета,ще имам вкусни сънища,страхотни са!Поздрави и хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  5. Дари, изглеждат много апетитни тези рогчета!

    ОтговорИзтриване
  6. wow this one Looks so delicious!
    follow for follow?

    hope you too visit my Blog <3
    http://miss-amelyrose.blogspot.de/

    ОтговорИзтриване
  7. Добре, щом е в хлебопекарната- може,. Иначе трудно;) Прекрасни са, Коконче!

    ОтговорИзтриване