вторник, 7 юли 2015 г.

Пържени розички



Рецептата е от книгата "Икономия и домакинство" - 1932 г., отново :)
Много сполучливи рецепти има в книгата. Е, няма да направя всички - определено, но тези, които ми привлекат вниманието си отбелязвам и правя поетапно.

Днес рецептата е за "Пражени рози"
И са сладки, и наподобяват мекици или казанлъшки понички на вкус, но и за сладки, като бисквити могат да минат, та стават и за закуска, и за следобедно кафе.

Преди да бъде пусната на пазара ромовата захар, Dr. Oetker ми изпратиха за тест няколко пакетчета от ароматната добавка и това беше една от първите рецепти, в които я вложих.
Ромовата захар на  Dr. Oetker вече я има на пазара, така че залавяйте се да творите :)

Рецептата:



Продукти:

* 125 г брашно
* 2 жълтъка
* 50 г захар
* 35 г краве масло
* 1 пакетче ромова захар на Dr. Oetker
* сокът от 1/4 лимон


Всички продукти се смесват добре и се замесва тесто. Разточва се на тънък лист, изрязват се кръгчета от 3 различни големини ( с три различни чаши), залепват се три по три с белтък, като най-долу е най-голямото кръгче, а най-горе най-малкото кръгче. После се нарязват краищата и в средата се бодва карамфилче. В случая ползвах формичка за изрязване, но и с чаша ще се получат красиви цветя, след като се нарежат краищата.



Розичките се пържат в горещо олио и след като се извадят се поръсват с пудра захар. Към пудрата захар добавих и смляна ромова захар за по-силен аромат.



4 коментара:

  1. Даре, много са ти красиви розичките :)
    Хубав вторник от мен!

    ОтговорИзтриване
  2. Ама, че красота, Даре! Невероятно изкусителни! Браво! Благодаря ти, че сподели с нас тази рецепта! Поздрави от сърце!

    ОтговорИзтриване
  3. Много са красиви и апетитни!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря, момичета :) Радвам се, че ви допада моето изпълнение на тази рецепта :)

    ОтговорИзтриване