петък, 31 юли 2015 г.

Каубойски омлет


Брех, този блогър много бърз. Докато си напиша само заглавието и се публикува рецептата в празна публикация. Ха ха

Сега за каубойския омлет. Видях рецептата в този прекрасен блог тук: http://pomoravka1.blogspot.com/2015/07/pecen-kaubojski-omlet.html Отбелязах си я за тази седмица, защото все по-трудно ми е да измислям различни ястия, а и в жегата не ми се върти много, много около печката, затова реших да сготвя омлета в мултикукъра. Нали се опознаваме все още с него, та реша ли какво да сготвя, преди да сложа нещо на котлона или във фурната се замислям дали би се получило в мултикукъра.


Продуктите, които имах налични и използвах са:
* 7 яйца L размер
* 200 мл прясно мляко
* 100 г шпек салам
* 100 г пушен бекон
* 120 г краве сирене
* 120 г кашкавал
* 2 зелени пиперки/чушки
* 2 червени пиперки/чушки
* 5-6 стръка магданоз нарязани на ситно
* 1/2 к.л. смлян черен пипер
* 1/2 к.л. червен пипер

* олио, масло или зехтин за намазване на съда
*  магданоз за поръсване


В купа се смесват яйцата и прясното мляко и се разбиват с миксер или телена бъркалка.
Добавят се нарязаните на кубчета шпек салам, бекон, натрошеното сирене, настърганият кашкавал, нарязаните два вида пиперки, магданозът и подправките. Всичко се разбърква с лъжица.
Съдът за готвене на мултикукъра се намазва с олио, изсипва се сместа и омлета се пече на програма печене, настройка на градусите - 160, време за готвене 50 мин.
Готовият омлет няма коричка отгоре, затова ако желаете да има коричка и от другата страна го изваждате в чиния и го обръщате обратно в съда за готвене и включвате за 10 мин на програма печене, да се запече и от другата страна. Аз го оставих така. Изпечен си беше и след като го обърнах коричката остана отгоре :)
Разбира се, омлетът може да се изпече и във фурната, на 170 градуса за около 45 мин. е посочено в оригиналната рецепта.


При сервиране поръсете с пресен магданоз :)



6 коментара:

  1. Даре, радвам се, че ти се е харесал блога!
    Няма как, ще черпиш едно парче :)

    ОтговорИзтриване
  2. Дааа, черпя :)
    И благодаря, че го сподели :)

    ОтговорИзтриване
  3. Много е пухкав и богат този омлет,Дари,чуден!Хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  4. Коконче, ама е много фотогеничен да знаеш!

    ОтговорИзтриване
  5. ааа този блог отдавна го следя :) и наистина има много вкусни предложения в него.
    Чуден е омлета! Най-доброто в него е, че не бъркаш омлет за всеки :)

    ОтговорИзтриване
  6. Друг е въздухът във Варна и на мен когато съм там ми идват прекрасни кулинарни вдъхновения(хубаво е ,че поне десет дни в месецът съм на варненска почва:)).
    Прекрасно ястие,Коконче!

    ОтговорИзтриване