петък, 24 юли 2015 г.

Венец от пан бриош с ябълков мармалад



Тия дни Ивана напомни за тази вкусотия и този път си я отбелязах и направих. Много, ама много ми хареса тази френска вкусотия :) Затова и се появява в блога. Няма начин да пропусна!

За рецептата използвах ябълков мармалад. Просто той ми е най-гъст от мармаладите, които приготвяме вкъщи и залагам на него като пълнеж на тестени изделия, а и ми е сред любимите като вкус.
Рецептата на Ивана може да видите тук : Венец от пан бриош със сливов мармалад


Използвах същите продукти, единствено ми пое повече брашно тестото и го отбелязвам.
За тестото:
* 500 гр. брашно
* 1 яйце + 1 жълтък
* 80 гр. захар
* 15 гр. мая от кубче
* 180 мл. прясно мляко
* 60 мл. олио
* 1 с.л. мед 
* 1 равна ч.л. сол
* 2 ванилии 

За пълнеж:
* 300 гр. ябълков мармалад  ( или друг по желание)

* 1 разбит белтък за намазване на бриоша
* пудра захар за поръсване 


Тестото омесих в хлебопекарната на програма тесто и оставих да втаса в нея. Извадих го, разточих на правоъгълна кора, намазах с мармалада равномерно и навих на руло.
Рулото сложих в намазана с олио и поръсена с брашно кексова форма с дупка в средата. Оставих да втаса отново, след това направих разрези с нож, намазах с разбит белтък и пекох около 40 мин на 170 градуса, като след като хвана лека коричка отгоре го покрих с лист алуминиево фолио, за да не изгори.
Готовият бриош оставих да се охлади, извадих от формата и поръсих с пудра захар.



Препоръчвам! Много сполучлива рецепта. На вкус е като кифлите с мармалад, от едно време - пухкави и вкусни. 






5 коментара:

  1. След толкова хвалби ще ме накараш да го правя пак:)! Чудесен се е получил, Кокона и се радвам, че ти е харесала рецептата! Благодаря за избора!
    Поздрав с пожелание за хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Вълшебно изглежда - разкошен бриош, Даре,
    прекрасна рецепта на Ивана и майсторско изпълнение,
    харесва ми и с двата вкуса.
    Благодаря на двете ви, поздрави и хубава лято!

    ОтговорИзтриване
  3. Ивана, Дианка, благодаря ви :)

    ОтговорИзтриване
  4. Wat een mooie brioche! Je foto's zijn prachtig.
    groetjes,
    Ymme

    ОтговорИзтриване