И последно за днес...
Пълнени морски раци с ориз и зелени подправки
За 4 порции:
* 4 морски рака
* 4 с.л. ориз
* 2 стръка зелен лук
* 2-3 стръка маточина
* 2-3 стръка мащерка
* черен пипер
* хималайска сол
* зехтин
* пресен лимонов сок
Раците се слагат в дълбока тенджера, добавя се чаша вода и се сваряват, докато почервенеят.
Големите щипки се счупват с чук, изважда се месото.
Лукът се нарязва на ситно и се задушава в 2-3 с.л. зехтин. Добавя се оризът, разбърква се за кратко и сместа се сваля от котлона. Добавят се месото от щипките, зелените подправки - мащерка и маточина, добавя се сол и пипер на вкус, и лимонов сок.
Раците се отварят, почистват се от вътрешностите и се пълнят с оризовата смес. Подреждат се в тава, добавя се вода, да покрие 1/2 раците и се слагат във фурната до готовност на ориза (около 40 мин.)
Дари,като те няма,няма,пък като избухнеш и ще се покапя.Добре,че след малко отивам да хапна нещо рибно,че да усмиря апетита,дето ме налегна,докато ти разглеждам новите рецепти!Сладката са великолепни и в невероятни комбинации от добавени аромати!Много ми допада и кефала,и супата от миди и двата вида,а това тук с тези раци ме доварши!Личи си,че си акустирала много близо до брега :)) .
ОтговорИзтриванеПожелавам ти светли и отпочиващи летни дни!
Цялата ти морска серия е впечатляваща, Дари, онемях -
ОтговорИзтриванепрекрасни предложения, прекрасни снимки и представяне...
Благодаря, много комплименти за теб и прекрасно лято!
Даре, подкрепям Дианка, цялата ти морска серия е впечатлителна, апетитна и направо главозамайваща! Толкова много нови и интересни предложение, а такива раци дори не съм опитвала! Но ако ми попаднат, това ще бъде рецептата! Страхотна е и мидената супичка! С пожелание за още по-вдъхновено и романтично лято!
ОтговорИзтриванеТова е истинска фантазия, Дари! Много обичам риба и морски дарове, а това е прекрасна рецепта!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Е, то чудо, след чудо! Малко са ми страшни раците на мен...:)
ОтговорИзтриванеБети, и на мен са ми страшни :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви момичета :)