Тази рецепта сподели gathering, форумка от бг мама.
Една идея за разнообразяване на закуската при хора, които се хранят ниско-въглехидратно.
Хляб, силно казано, затова в заглавието е в кавички, но този пухкав омлет може да се ползва като основа, филийка, която да намажеш с масло и да сложиш ред беконче, кашкавалче или някаква друга вкусотийка.
Включваме фурната да загрява на 150-160 градуса.
* 3 яйца
* 100 г сирене или извара
* 1 ч.л. бакпулвер
Белтъците се разбиват хубаво, така че като се обърне купата да стоят на едно място.
Сиренето/изварата се намачкват с вилица, смесват се с жълтъците и бакпулвера и се разбива сместа с миксер.
С шпатула добавяме белтъците при жълтъците и с въртеливи леки движения смесваме съставките, като внимаваме да не спадне сместа.
В тавичка с диаметър 18-20 см слагаме лист хартия за печене, изсипваме сместа и печем в загрята фурна на 150-160 градуса около 25-30 мин.
Изваждаме хляба заедно с хартията, оставяме на решетка 5-10 мин да се охлади, отлепваме и разрязваме на порции.
Даре, след като си отмъкнах една франзела ( добре, че не забеляза), идвам да се наредя на опашка и за този хляб. На това му казвам аз суфле, но пък както и да го нарека, предпочитам друг да ми ги сготви, а твоето е толкова пухкаво и апетитно! И аз правих франзели преди месец и така и не им идва реда да ги публикувам,. Твоите обаче са чудесни и богати :) и ще опитам и тази рецепта! Усмихната седмица, мила!
ОтговорИзтриване