вторник, 21 ноември 2017 г.

Баница на пурички с извара



И една рецепта за бързи и вкусни банички.
Правя баница на пурички - цигара бюрек , доста често. Една от бързите и предпочитани пържени закуски вкъщи, които се приготвят с готови точени кори. В случая обаче, реших да направя на фурна и да заменя сиренето с пълномаслена сметана, да добавя мляко и яйца, за да стане мека баницата.


* 1 пакет кори за баница
* 400 г пълномаслена извара (или краве сирене)
* 2 яйца
* 200 г кисело мляко
* 50 г разтопено краве масло
* 1 равна ч.л. бакпулвер
* сол на вкус /ако се ползва извара слагам 1 ч.л. сол/

За намазване:
* 30 г краве масло
* 30 мл олио


Фурната се загрява на 200 градуса.
В купа се смесват и разбъркват бакпулверът с киселото мляко, изварата, солта, яйцата и разтопеното масло.
На всяка кора в единия край се поставят по 2 пълни с.л. от пълнежа и се разстилат по дължина.
Навива се цялата кора стегнато на пура и се подреждат в тава покрита с хартия за печене, плътно една до друга.

Разтопява се кравето масло и се смесва с олиото. С четка се намазват пурите и баницата се слага в загрятата фурна. Пече се около 30 минути, като при нужда може да се намали температурата.

* Препоръчвам използването на пълномаслена извара или краве сирене. С обезмаслена или нискомаслена извара, няма да се получат вкусни банички.



Няма коментари:

Публикуване на коментар