вторник, 21 ноември 2017 г.

Сач със свинско



За любителите на свинското - едно ударно и удовлетворяващо сетивата предложение.
Сач със свинско месо, сланина и свински дроб. Изключително вкусно и крехко.
Нужен ви е сач. В глинено гърне не се получава същото.
Рецептата е супер семпла и изчистена от подправки. Идеята е максимално да се усети вкуса на прясно изпеченото месо.
Снимката отново е тъмна. Снимах непосредствено преди вечеря, но си струва да се сподели, макар да не е кой знае каква рецепта.


Количеството използвани продукти:
* 600 г свинско месо от бут
* 600 г прясна сланина (няма да е лошо и малко месце да има по нея)
* 700 г свински черен дроб
* сол на вкус (сложих 1 и 1/2 ч.л. хималайска сол)
* 1/2 ч.л. червен пипер
* 1/2 ч.л. черен пипер

Сачът се загрява постепенно във фурната намазан с малко мазнина, докато достигне 200 градуса.
Сланината и свинското се нарязват на хапки и се слагат в сача, покрива се с капак или алуминиево фолио и се готвят около час, като от време на време се разбърква месото. Сланината ще пусне достатъчно мазнина и ще се пържи ястието в сача, така че не добавяйте друга мазнина предварително.



След като мине час се добавя дробът нарязан на ивици дебели по около 1 см. Добавят се двата вида пипер, всичко се разбърква и вече на открит сач се готви още 20 минути, като периодично се разбърква.
Включва се на финала грила, да се запече за 2-3 минути, но внимавайте да не пресушите месото.
Изважда се, веднага се посолява месото, разбърква се и се сервира.



Няма коментари:

Публикуване на коментар