неделя, 11 март 2018 г.

Свински бут в сос от круша, вино и джинджифил



* 1 кг свински бут без кост

* 1 круша (обелена и настъргана)
* 1 с.л. настърган джинджифил
* 150 мл червено вино
* 1 ч.л. сол
* 1 ч.л. черен пипер
* 1 с.л. мащерка
* 3 с.л. соев сос
* 1 ч.л. мед
* 2-3 скилидки чесън (нарязан)
* 4-5 с.л. олио


Бутът се нарязва на филийки с дебелина 1 пръст и се запича в сух тиган и от двете страни за по около 3-4 минути. Изважда се и се подрежда в тава за печене във фурната.
Всички продукти за соса се смесват в купа, разбъркват се добре. Сместа се полива върху месото. Добавя се малко вода (около 50-60 мл), покрива се тавата с фолио или капак и месото се слага във фурната. Включва с на 200 градуса, пече се 30 минути, намалява се температурата на 180 градуса и се пече още 40 минути. Маха се фолиото, месото се полива със соса от тавичката и се запича за 5-10 минути.





1 коментар: