неделя, 11 март 2018 г.

Козуначено руло с тесто то хлебопекарната



* 1 яйце + 1 жълтък (М размер) = 60 г общо)
* 60 г захар
* 80 мл прясно мляко
* 10 г краве масло
* 10 мл олио
* 2 ванилии
* кората на 1/2 лимон
* 1 с.л. лимонов сок
* 250 г брашно София Мел Класик
* 12 г прясна мая

* 300 г ябълков мармалад за намазване на рулото.

* белтък за намазване на рулото
* захар за поръсване

Рецептата е семпла. Просто продуктите се слагат в описания ред в контейнера на хлебопекарната и се меси на програма тесто, като се оставя тестото да втаса в нея.

Готовото тесто се изважда, разточва върху поръсен с брашно плот, намазва се с ябълковия мармалад, навива се на руло, поставя се в продълговата форма за кекс, покрита с хартия за печене и се оставя да втаса на топло, докато се надигне хубаво.
Намазва се с леко разбит белтък, поръсва се със захар и се пече на средна скара на фурната, на 160 градуса с функция долно нагряване + вентилатор. Печенето е около 35-40 минути.


Няма коментари:

Публикуване на коментар