Много вкусна идея за вечеря си взех пак от този блог kyckling-francese/
Идеално за разнообразяване на обядите и вечерите, че понякога ми писва да въртя 5-6 манджи в ежедневието.
Приготвя се сравнително бързо.
За 3 порции:
* 600 г пилешко филе
* 2 яйца
* сол
* черен пипер
* 30 г масло + около 30 мл зехтин за пържене (или олио)
* пшенично брашно за панировката (може оризово, или друго)
За соса:
* сокът на 1 лимон
* 1/2 връзка нарязан магданоз
* 3-4 скилидки чесън
* 1 кубче пилешки бульон
* 1 ч.л. горчица
* 2 ч.л. царевично нишесте
* 2 с.л. масло
* 500 мл вода
* сол
* черен пипер
Филето се разрязва през средата по дължина на порции. В зависимост големината на гърдите, може да нарежете на 2 или 3 филета. В моя случай бяха големи и разрязах всяка част от филето пеперуда на 3 части.
Овкусяват се със сол и пипер, овалват се в брашно, след това се потапят в разбитите яйца и се изпържват до златисто и от двете страни, в загрятото масло + мазнина. Изваждат се и се подреждат в тава за печене.
В отделен тиган се загрява маслото, запържва се леко нарязаният на ситно чесън.
Нишестето и горчицата се разтварят във водата. Добавят се в тигана, стрива се кубчето бульон, добавя се нарязаният на ситно магданоз, лимоновия сок, попдравя се със сол, черен пипер и се оставя да къкри на умерен огън 10 минути, като периодично се разбърква.
Готовият сос се изсипва върху месото.
Ястието се слага в загрята на 200 градуса фурна за 15 минути.
Сервира се топло поръсено с магданоз и лимонови резени.
Направих ястието с пилешко и със свинско месо (бут). И по двата начина е вкусно :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар