петък, 19 април 2019 г.

Пуерторикански шишчета на грил "Pinchos de Pollo"



Pinchos са традиционна улична храна в Пуерто Рико. Шиш кебапът се приготвя от мариновано свинско или пилешко месо, след което се изпича на грил.
Рецептата е на Аманда Торес, автор на книгата "Latin American Paleo Cooking" като е упоменато в рецептата, че при спазване на Автоимунен протокол, трябва да се пропусне черният пипер в рецептата.

Pinchos de Pollo



* 1 супена лъжица чесън на прах
* 1/2  ч.л. фина хималайска сол
* 1/2 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер (пропуснете ако спазвате АИП)
* 2 чаени лъжички риган
* 1 супена лъжица зехтин
* 1 супена лъжица прясно изцеден сок от лайм
* 700/800 г пилешко филе, или свински месо (в моя случай свински бут)

От посоченото количество направих 6 големи шишчета. Сложих повече от подправките. Повече лимон, риган, зехтин, от всичко повече.
Ако ползвате бамбукови шишчета, накиснете ги предварително за 30 минути в студена вода.
Смесете всички продукти за маринатата. Нарежете месото на малки парчета за шишчета. Сложете в купа, овкусете с маринатата и оставете за 2 часа в хладилник.
Нанижете месото на шишчета и изпечете на грил, или грил тиган и от двете страни. Свинските шишчета изпекох на грил тиган и бяха готови за около 12-15 минути, като учудващо за месо от свински бут, останаха доста сочни и вкусни.
Сервирайте със свежа салата, а ако не спазвате някакъв определен режим на хранене, то с каквото искате за гарнитура.
Моята гарнитура е от печен карфиол на фурна, с различни подправки и пармезан.

Източници:
Pinchos de Pollo
puerto-rican-pinchos-de-pollo-marinated-chicken-kebabs






Няма коментари:

Публикуване на коментар