За тези крокети научих от видеата на Марк тук: https://www.youtube.com/watch?v=TlWDF3BfUdo
Изглеждаха много апетитно, потърсих рецепта и реших да приготвя
като мезе за биричка.
Кошиняс са традиционни бразилски крокети, които се продават
като улична храна.
От посочените продукти излизат 10 броя крокети, сравнително
големи.
Рецепта:
За пълнежа:
* 2-3 с.л. зехтин
* 4 скилидки чесън
* 1 средна глава лук
* 300 г сварено пилешко филе
* 3 с.л. нарязан магданоз
* сол на вкус
* 1/2ч.л. кайенски пипер
* 1 пакетче крема сирене (125 г)
За тестото:
* 10 г краве масло
* 60 мл пилешки бульон
* 480 мл прясно мляко
* 240 г бяло брашно
За панировка:
* 3 яйца
* 200 г панко галета
Пилешкото месо се накъсва на ситно.
В тиган се загрява мазнината и се задушават нарязани на
ситно чесън и лук. Добавя се пилешкото месо, разбърква се и се маха от котлона.
Добавят се крема сирене, сол, кайенски
пипер, магданоз и сместа се разбърква.
За пареното тесто се загрява малка бучка масло в дълбок съд
с дебело дъно, добавят се пилешкият
бульон, прясното мляко и след като сместа кипне се добавя наведнъж брашното и
се разбърква енергично, докато стане на топка тесто.
Изважда се сместа и се оставя напълно да се охлади.
Взима се малко топче тесто, разтегля се с ръце, слага се по
лъжица пълнеж и се оформят крокетите конусовидно.
Оформят се всички крокети и след това се панират
последователно първо в разбити яйца, след това в галета, пак яйца, пак галета и
се подреждат в поднос, тавичка, да са готови за пържене.
Ако ги приготвите по-рано
може да съхраните в хладилник и да изпържите по-късно.
Не съм опитвала да замразявам, но предполагам, че няма да
има проблем и да се замразят.
Крокетите се пържат в маслена баня, докато се зачервят от
всички страни.
Крокетите са чудесно мезе за бира, вино, като е хубаво да се
сервират с различни сосове – млечен, млечно-майонезен, чили сос, доматен сос и т.н.
Пропуснала съм да сложа магданоз в сместа и не е умишлено, просто го забравих :)
Пропуснала съм да сложа магданоз в сместа и не е умишлено, просто го забравих :)
Това което на мен ми хареса
повече са едни кюфтенцата от
същия пълнеж, но без тестото, а само с панировка, в която съм добавила
сусам.
Тестото ми идва малко повече в оригиналния вариант, но пък
има варианти за всеки вкус.
Кюфтенцата от същия пълнеж се оформят лесно с ръце, след
което се топват в яйца, овалват се в галета, след което пак се топват в яйце и
се оваляват в галета смесени със сусам.
Пържат се в маслена баня, както крокетите по-горе.
Източник на рецептата: https://www.youtube.com/watch?v=70XsMIeazno
Прелест! И едното, и другото! И това записвам! Целувки!
ОтговорИзтриване