сряда, 5 юни 2019 г.

Joojeh kabob/ Джудже кебап



Джудже кебап е кебап от персийската кухня, който се приготвя от прясно  пилешко месо, мариновано в лимонов сок, шафран и ситно нарязан лук. В някои рецепти се среща и кисело мляко в маринатата и макар месото да е много нежно и крехко и да не се нуждае от добавяне на мляко, аз добавих и ми допада на вкус.


Рецепта:
1 кг пилешко филе
1 малка глава лук, нарязана на ситно
Сокът от 1 лимон
½ ч.л. шафран
1 ч.л. сол
1 ч.л. черен пипер
2  с.л. зехтин
2 пълни супени лъжици кисело мляко

В купа комбинирайте лук, зехтин, шафран, лимонов сок,  кисело мляко, сол и пипер.
Нарежете месото на хапки за шишчета и овкусете с горната марината. Оставете да престои поне 6 часа, а най-добре за едно денонощие.
Нанижете месото на шишчета и изпечете на грил за по 5 минути от всяка страна. Сервирайте със зеленчуци на скара, шафранов ориз, млечен сос, лаваш.

Използвани източници за рецептата: https://www.196flavors.com/iran-joojeh-kabob/



Няма коментари:

Публикуване на коментар