сряда, 18 септември 2019 г.

Пълнени чушки/пиперки на фурна, със смляно свинско месо, лук, домати и кашкавал



*15 по-малки чушки/пиперки (ще стане и с върхари)
* 500 г смляно свинско месо
* 3 с.л. зехтин или друга мазнина
* 1 средно голяма глава лук
* 2 скилидки чесън
* 1 голям домат
* 1 ч.л. сол
* 1/2 ч.л. черен пипер
* 1 равна ч.л. червен пипер
* 2 ч.л. изсушен риган
* 1 с.л. сумак
* 1/2 к.л. кимион

* 200 г едро настърган кашкавал


Задуших в 3 с.л. зехтин 2 скилидки нарязан на ситно чесън, 1 глава нарязан на ситно лук, добавих 500 г смляно свинско месо и като се раздроби добавих 1 голям обелен домат нарязан на кубчета.
Подправих със сол, черен пипер, червен пипер, риган, кимион, сумак. Малко оставих да покъкри сместа, има няма 2-3 минути. Махнах от котлона и добавих 200 г настърган кашкавал и разбърках.
Пиперките почистих от дръжките и семките. Направих вертикален прорез от едната страна /да останат цели/, разпределих пълнежа и подредих в тавичка за печене. Нищо повече не добавих. Пекох на 200 градуса за 30 минути, на средна скара.
Сосчето към тях е от кофичка високомаслено кисело мляко, пресен лимонов сок, чесън на прах, сол, пипер меланж, зехтин, сумак.

Идеята е взаимствана от този сайт, като в оригинал чушките се пълнят с пилешко месо, чедър, моцарела.
dinner-stuffed-poblano-peppers




Няма коментари:

Публикуване на коментар