Полска супа с ферментирали краставички
3-4 с.л. масло
1 средна глава лук
500 г картофи
2 моркова
1 чаша настъргани или нарязани на ситно ферментирали краставички
1 чаша сок от ферментирали краставици
4 чаши домашен пилешки или зеленчуков бульон
сол, черен пипер, копър, по желание малко кайенски пипер
За застройка:
100 мл (1/2 чаша) пълномаслена сметана за готвене или заквасена сметана
/може да застроите супата с микс от сметана, вода, брашно, като към застройката добавяте на части гореща супа и разбърквате, докато температурата се изравни./
В загрятото масло се задушават нарязаните на ситно лук и моркови, докато омекнат. Добавят се пилешкият бульон и картофите и супата се вари до готовност на картофите.
Накрая се добавят ферментиралите краставички и сокът от краставичките (него добавете на 2 части, за вашия вкус, като опитвате супата), вари се още 5 минути. Подправя се със сол, пипер, копър и се застройва със сметана или микс от сметана, брашно и вода.
Забележка: За супата се използва сок от ферментирали краставици (само в сол), а не сок от кисели краставички, ферментирали с оцет.
Няма коментари:
Публикуване на коментар