четвъртък, 8 декември 2022 г.

Полска супа с ферментирали краставички

 


Полска супа с ферментирали краставички


3-4 с.л. масло

1 средна глава лук

500 г картофи

2 моркова

1 чаша настъргани или нарязани на ситно ферментирали краставички

1 чаша сок от ферментирали краставици

4 чаши домашен пилешки или зеленчуков бульон

сол, черен пипер, копър, по желание малко кайенски пипер

За застройка:

100 мл (1/2 чаша) пълномаслена сметана за готвене или заквасена сметана

/може да застроите супата с микс от сметана, вода, брашно, като към застройката добавяте на части гореща супа и разбърквате, докато температурата се изравни./


В загрятото масло се задушават нарязаните на ситно лук и моркови, докато омекнат. Добавят се пилешкият бульон и картофите и супата се вари до готовност на картофите.

Накрая се добавят ферментиралите краставички и сокът от краставичките (него добавете на 2 части, за вашия вкус, като опитвате супата), вари се още 5 минути. Подправя се със сол, пипер, копър и се застройва със сметана или микс от сметана, брашно и вода.

Забележка: За супата се използва сок от ферментирали краставици (само в сол), а не сок от кисели краставички, ферментирали с оцет.


Няма коментари:

Публикуване на коментар