вторник, 9 октомври 2012 г.

Ягодово-малинова торта

 

Необходими продукти:
3 готови какаови блата.
За крема (по рецепта на Диана Митова):
1 и 1/2 ч.ч. сладка сметана за разбиване,
1 пудинг ванилия сварен в 500 мл прясно мляко,
1 кутийка сирене Рикота, около 200 г подсладено кондензирано мляко.

500 г ягоди.
В крема сложих около 350 г ягоди нарязани на парченца, а останалите ползвах за украса.

За намазване на блатовете ползвах 200 г малинов конфитюр.

За украса: останалите ягоди срязани на две и 200 г скълцан бял шоколад.








Начин на приготвяне:
Пудингът се сварява по указанието на опаковката и се охлажда. Сметаната се разбива на твърд сняг. На порции се добавя охладеният пудинг, сиренето Рикота и кондензираното мляко.
В сервизна чиния слагаме първия блат и го намазваме обилно с леко затоплен конфитюр от малини. Слагаме дебел пласт крем и разнасяме добре. Нареждаме резенчета ягоди.
Добавяме втори блат, който намазваме с конфитюр и крем и отново добавяме ягоди. Върху третия блат отново сложих конфитюр и намазах с крем.
Украсих с останалия крем и половинки ягоди. Измазах и страните на тортата и ги покрих със скълцан бял шоколад.
Тортата стана много вкусна и сочна. Много съм доволна от резултата.:))))

Няма коментари:

Публикуване на коментар