вторник, 27 ноември 2012 г.

Полски яйца




Рецептата е от книгата "Икономия и домакинство"

Получи се много вкусно предястие (ако мога така да го нарека).

Първо си хапнах добре рибка от домашно маринованата, после си хапнах хубаво рибка + варените яйца и сега се надявам, да нямам реакция, че аз съм със слаб стомах.

Иначе хапвам риба и яйца (панирана), или не ми е проблем да консумирам печена, пържена риба, салата яйца + айрян (правила съм го много пъти). Е, с прясно мляко не ям печена риба примерно, или консерва на едно хранене, или поне не съм пробвала още.

Това по повод писаниците в нета. :)
Някои хора хапват без проблем всякакви съчетания, но ние с по-слабите стомаси трябва да внимаваме.
И все пак, рецептата не е нещо невиждано и нечувано, напротив!


Моите черупки се начупиха, но... :)


В някои черупки оставих по малко белтък, че иначе съвсем щяха да се разглобят.



6 коментара:

  1. Не ти е бил остър ножа :))
    И аз ям млечни, яйчни и риба.
    Хубави са тия яйчица, може и да направя а мен :) си.
    Хайде лека и спокойна!

    ОтговорИзтриване
  2. Пак изкара старите книжки,Дари,ама гледай какво вкусно предястие,че и рошавко-ефектно,харесва ми рецептата ти :)!

    ОтговорИзтриване
  3. Коконче, и начупени са хубави;) И ще ги опитам, че тази комбинация ми харесва, а и стомахът ми не възразява;))

    ОтговорИзтриване
  4. Интересно п редложение, Дари!
    И хубави снимки!

    ОтговорИзтриване
  5. Даре, и аз съм от тези с проблемните стомаси и понякога съжалявам за някои експерименти, които правя, но пък човек трябва да пробва :) Заинтригуваха ме тези яйчица :) Я сподели за по-незапознатите като мен какво е това "дървено масло" с което се поливат накрая? Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря ви много!:)

    Габи, зехтин е това. :*

    ОтговорИзтриване