събота, 18 ноември 2017 г.

Царевични палачинки




Една алтернатива на палачинките с бяло брашно.
По-сухи са, не са така меки като изделията с бяло брашно, но пък ако обичате царевични печива, може да опитате.


* 1 яйце
* 200 мл прясно мляко
* 1 ч.л. бакпулвер
* 2 с.л. разтопено краве масло
* 1 с.л. кафява захар
* 1 ванилия
* 170 г царевично брашно


Яйцето, прясното мляко, разтопеното масло, захарта, ванилията и бакпулверът се разбиват в купя. Добавя се на порции царевичното брашно и се разбърква до гладка смес.







Палачинките се пекат в тиган с незалепващо покритие, на умерен огън. По желание може да се намаже тигана с мазнина.
Изсипва се 2/3 черпак от сместа в центъра на тигана и с кръгови движения с черпака отгоре се оформя малка палачинка. Пече се до поява на мехурчета и се обръща да се изпече и от другата страна.
От сместа излизат 6 средно големи палачинки.





Няма коментари:

Публикуване на коментар