вторник, 19 април 2011 г.

Пълнено пиле



1 пиле (около 1,5 кг)
2 глави лук
250 гр. гъби
100 гр. пушено пуешко филе
100 гр. пушени свински гърди
сол, бял пипер, червен пипер, масло. 

В тиган запържваме нарязаните на по - едро : лук, гъби, пуешко филе и свински гърди. Добавяме сол и бял пипер на вкус. Със сместа пълним измитото и почистено пиле и зашиваме отвора добре, за да не изпадне плънката. Намазваме цялото пиле с масло добре и го поръсваме със сол, бял пипер, чесън на прах и червен пипер. Поставяме го в тава, добавяме 100 мл вода и печем на 220 градуса около час и половина. От време на време поливаме пилето със соса от тавата. След като се зачерви го покриваме с фолио да не изгори. Сервираме с пържени картофи овкусени с бял пипер, чесън на прах, сол и копър.



1 коментар:

Zornitsa Nikiforova каза...

Този блог изобилства от прекрасно изпълнени рецепти и чудесни идеи! Поздравления!
Успешна седмица!