четвъртък, 2 май 2013 г.

Агнешка плешка ( от Великден до Гергьовден)




2,5 кг агнешка плешка, 1 глава чесън, 150 мл. бяло вино, джоджен, черен пипер, червен пипер, олио - около 100 мл, сол, 4 лимона. 
Агнешката плешка се измива, поставя се в тава, правят се разрези в месото и се слагат скилидки чесън. Изцежда се сока от четирите лимона върху месото, подправя се с джоджен, черен пипер, червен пипер, сол и олио. Прибавя се виното в тавата, налива се чаша вода и плешката престоява в маринатата 12 часа. Месото се покрива с фолио. Пече се в сгорещена фурна, около 2 часа. Отстранява се фолиото и се пече още около 1 час, като от време на време се полива със соса. 




Няма коментари: