вторник, 11 юни 2013 г.

Пълнена тиква


 Продукти:
* 1/2 тиква цигулка
* 1-2 банана
* 1-2 ябълки
* 2 ч.ч захар
* 50 г. смлени орехови ядки или бадемови ядки по желание
* 2 с.л. мед

Приготвяне:
* Почистената от семките тиква се слага в тава. Поръсва се с 1 ч.ч захар.
* Пълни се с нарязани по желание плодове ( в случая: банани и ябълки).
* Добавят се мед и смлените ядки.
*  В тавата се добавят 2-3 чаши вода и тиквата се слага да се пече в сгорещена фурна на 200 градуса.
* От време на време се отваря фурната и тиквата се посипва с останалото количество захар.
* Пече се до готовност - около 2 часа.
* Сервира се поръсена с още захар ( по желание ) и смлени ядки.







2 коментара:

Роси каза...

Даре,донесе ухание на Коледа посред лято,но аз не бих отказала това вълшебство по никое време на годината,много любимо!Усмихната сряда! :)

zi4e каза...

По това време сега от къде да търся тиква аааа ? :)))
Страхотна рецепта много ми допадна.
Хубава вечер мила!