четвъртък, 13 юни 2013 г.

Патладжанени лодки


Продукти:
* 2 патладжана
* 200 г козе сирене
* 100 г кашкавал
* 100 г шунка
* 2 домата
* 2 стръка зелен лук
* сол
* бял/черен смлян пипер
* зехтин

Приготвяне:
* Патладжаните се срязват по дължина на две. Издълбават се, посоляват се и се нареждат в тава за печене.
* Шунката и домата се нарязват на колелца, а сиренето и кашкавала на квадратчета, с височината на издълбаните патладжани.
* Нареждат се продуктите изправени в издълбаните патладжани, като се редуват по желание ( сирене, домат, кашкавал, шунка.
* Поръсват се с нарязания на ситно зелен лук, подправки на вкус (пипер, сол при нужда), подправят се със зехтин.
* Добавя се 1 чаша вода в тавата и се пекат около 30 мин в загрята на 200 градуса фурна.

Няма коментари: