четвъртък, 20 март 2014 г.

Най-лесният блат за пица и най-вкусната пица - Бъркана пица


На рецептата за тази бъркана пица попаднах съвсем случайно, търсейки мнения за тестото за пици на Бела.
Четейки все положителни мнения за бърканата пица и как вече е любимата пица в много семейства, реших и аз да изпробвам рецептата снощи и останах предоволна от получения резултат.
Ако обичате пица с тънък блат, която да е мекичка, да не изсъхва, да може да се претопли и пак да е мека; ако не обичате да месите, да разточвате, да бъркате - това е вашата пица.
Дори и препечени, крайчетата на пицата си остават меки. :)

Времето, което ми беше нужно за направата на една тава пица, от тестото до сервирането ѝ е 90 мин. Но, една тава не е достатъчна :) Да знаете, че се услажда и бързичко свършва. Затова, докато сложих да се пече едната пица и усещайки аромата ѝ, веднага забърках и второто тесто.

Рецептата за пицата видях тук: Бъркана пица и тук: Бъркана пица

Понеже има различни мнения в коментарите, на кой тестото му се получило по-течно, като за кекс, на кой по-гъсто тесто, но винаги накрая с отличен резултат, а някои хора споделят, че ако е по-течно тестото пекат блата за 5 минути и после подреждат продуктите и пак се получава вкусна пица, то реших и измерих продуктите за тестото, които аз използвах и ще опиша в тази публикация.
Като забележка отбелязвам веднага, че за моя вкус е нужно да се добави повече сол в тестото. Може би поне 1/2 ч.л. сол, а не щипка сол както е по-рецепта. По погрешка съм сложила 1 с.л. захар, вместо една чаена, но понеже се получи перфектно, оставям захарта в това количество, а ще добавя повече сол. След като прочетох коментарите за пицата, добавих и супена лъжица олио към съставките.
Кетчуп, лютеница, доматено пюре, малко трудно се разнасят при намазване, затова наредих първо гъбите на моята пица и отгоре намазах лютеницата.


Продукти за тестото:
* 220 мл хладка вода
* 1 с.л. захар
* 1/2 кубче прясна мая (21г) или 7 г суха мая

* 1 яйце
* 1 с.л. олио
* 1/2 ч.л. сол
* 240 г брашно

Във водата се разтваря маята. Добавя се захарта и се оставя да шупне. Появяват се мехурчета, като при газирана напитка - маята е готова.
В купа се смесват брашното, яйцето, солта, олиото и шупналата мая и всичко се разбърква с лъжица (не миксер, а лъжица).
В намазана с олио тава и поръсена с брашно се изсипва тестото и с лъжица се разпределя. Тестото е достатъчно за 1 голяма тава пица. Оставя се да постои около 20 мин.
Отгоре се подреждат продуктите, които ще използвате за пицата и слагате в студена фурна. Включвате на 180 градуса и печете 35-40 мин.
Получава се една страхотна пица, в която ще се влюбите! :)))


Аз направих две тави пица, като втората беше без месо.
Съставките, които използвах за плънката на 1 пица са:
* 100 г гъби
* лютеница за намазване - 1 малко бурканче
* 200 г свинско филе
* 125 грама Моцарела (1 пакетче)
* около 70-80 г топено сирене
* 100 г кашкавал
* босилек

За пицата без месо използвах само моцарела, кашкавал, топено сирене, гъби, лютеница и риган. Получи се страхотна пица.
Следващия път бих добавила и кисели краставички. :)


Това е. Който не е попадал досега на рецептата (като мен), веднага да запрята ръкави. :)
Снимките са тъмни, от снощи, но все пак да добиете представа как изглежда моята пица.



38 коментара:

Candy каза...

Абе и аз съм чувала добри отзиви, ама след твоите препоръки ще взема и аз да я забъркам тази пица! Страхотно изглежда! Честита Пролет, мила!

di_ani каза...

Да, определено това е пица по мой вкус...
изглежда страхотно - апетитна, тънка и сочна.
Благодаря за хубавата рецепта,Дари,
честита, усмихната и щастлива пролет!

Анонимен каза...

I savour, cause I discovered exactly what I was taking a
look for. You have ended my 4 day long hunt!
God Bless you man. Have a nice day. Bye

My website ... wedding planner las vegas

Анонимен каза...

I don't even know how I ended up here, but I thought this post was good.
I do not know who you are but definitely you are going to a famous blogger if you aren't
already ;) Cheers!

Here is my site - Geld Verdienen

Анонимен каза...

Good day! I know this is kinda off topic but I'd figured I'd ask.
Would you be interested in exchanging links or maybe
guest writing a blog article or vice-versa?

My blog goes over a lot of the same subjects as yours and I feel we could greatly
benefit from each other. If you are interested feel free to send me an e-mail.

I look forward to hearing from you! Superb blog by the way!


Here is my blog :: nude

Анонимен каза...

Hmm it looks like your blog ate my first
comment (it was extremely long) so I guess I'll
just sum it up what I submitted and say, I'm thoroughly enjoying your
blog. I too am an aspiring blog blogger but I'm still new
to everything. Do you have any helpful hints for rookie blog writers?
I'd genuinely appreciate it.

Feel free to check out my homepage - lån uten sikkerhet med betalingsanmerkning

Роси каза...

Дари,сигурно не съм я правила сто години,добре ме подсещаш,благодаря ти!Чудна е при теб,със сигурност една тава ще изчезне яко дим :) .
Честити отминали пролетни празници с пожелание за прекрасни предстоящи!

Анонимен каза...

Наистина тази пица е чудесна. Лесно се забърква и няма нужда да омазваш с тесто целия кухненски плот:)) Правя я от 4-5 години и винаги се получава. Само че нямам мерки - просто слагам брашно, докато тестото престане да лепне при докосване с влажен пръст.(това си е мой метод:))) А когато нямам много продукти в хладилника, слагам само домашна лютеница, някое варено яйце и сиренце.

Анонимен каза...

БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА ВКУСНАТА РЕЦЕПТА!Снощи я направих и много съм доволна.Не сложих брашно при активирането на маята(не пише в рецептата) и не ми се получиха много балончета,но пицата стана много вкусна.И ако се ползвам суха мая пак ли трябва да се активира?Още веднъж ви благодаря!Прегледах блога ви и ще се опитам да направя козунак по ваша рецепта.Ще пиша за резултата.ХУБАВА ВЕЧЕР!

Kokona каза...

Благодаря ви! :)

Да, не се появяват много мехурчета при шупването на маята, но се чува как шуми леко, като газирана напитка.
Аз също съм свикнала да добавям брашно при активиране на маята и за първи път разтварях маята без брашно и се получи.
Днес отново правих пица и нямаше много мехурчета, едва се чуваше, но го отдадох на маята. Пицата пак стана страхотна!
Сухата мая също трябва да се активира, поне така пише в оригиналната рецепта. :)
Радвам се, че и на вас е допаднала пицата.

Анонимен каза...

Hi there I am so happy I found your weblog, I really found you by accident, while I was searching on Google for something else, Anyways I am here now and would just like to say thank you for a marvelous
post and a all round enjoyable blog (I also love the theme/design), I don’t have time to
go through it all at the minute but I have bookmarked it and also added in
your RSS feeds, so when I have time I will be back to read much more, Please do keep up
the great work.

Here is my web blog :: Metallbau SchäFer (Http://Www.Youtube.Com)

Анонимен каза...

I don't even know how I ended up here, but I thought this post was good.
I do not know who you are but certainly you're going
to a famous blogger if you aren't already ;) Cheers!


Also visit my webpage - Boom Beach Cheats

Анонимен каза...

Your style is unique in comparison to other folks I've read stuff from.

Thank you for posting when you have the opportunity, Guess I
will just bookmark this page.

Also visit my page: E-Liquid Refill

Анонимен каза...

I am genuinely thankful to the owner of this site who has shared this impressive
post at at this place.

My blog - سئو گوگل

Анонимен каза...

Здравейте, току що направих пицата, даже аз още не съм я опитала, но 14 год. тийнейджър отсече "страшна е". Благодаря за рецептата и имате супер блог. Весели пазници

Kokona каза...

Много ви благодаря :)
Рецептата не е авторска и просто споделих моя резултат, и се радвам, че и на вас се е харесала пицата.
Хубави празници! :)

Анонимен каза...

Имам въпрос..Ако подготвя пицата вечерта и оставя да преседи за да я опека на сутринта ще се получи ли ?

Kokona каза...

Не съм опитвала досега, но мисля че не е много удачно тестото за престой цяла нощ, понеже маята е в повече спрямо брашното и мисля че ще бухне повече и може да превтаса. Но това са само предположения.
Все пак, самото тесто става буквално за минута, после докато престоява 20 мин в тавата се подготвят продуктите за пицата, подреждат се отгоре и се пече, та ако престои цяла нощ, не знам тестото дали би "издържало" :)

Graciela Chaneva каза...

Na men mi se poluchi plutna smes,ne testo,a sledvah receptata .Na kakvo se dalji?

Graciela Chaneva каза...

Na men mi se poluchi plutna smes,ne testo,a sledvah receptata striktnno.Na kakvo se dalji?

Анонимен каза...

Определено не ми хареса. Стана много сплескана и сбита все едно ядеш гума. На вкус не е нищо особено. Това беше най- гадната пица, която съм яла.

Kokona каза...

Грациела, точно така - не се получава тесто, а плътна смес, която се изсипва в тава и се разпределя с лъжица. Важно е после да се е получила тънка и мекичка пица.

Анонимен, ако сте очаквала висока пица, тази не се получава такава. Описано е в публикацията, че се получава тънка пица. Същата на вид като тази на парче.
Определено обаче не става като гума и не е сбита. Пицата е мека и пръхкава. Явно някой от продуктите, които сте ползвали не е бил с добро качество - мая, брашно.
Рецептата е ползвана от стотици хора, не е моя, аз също съм от тези, които се възползваха от нея, но вече няколко пъти я правя и винаги се получава вкусна пица. Досега не съм чела на някой да не се получи, да стане като гума и да е сбита.
Напълно нормално е обаче да не ви хареса дадена рецепта. :)

Graciela Chaneva каза...

Bqh skiptichna zaradi konsistenciqta na testoro,no nakraq se poluchi

Анонимен каза...

Това ми беше 1вия опит за домашна пица, тотално несполучлив. Наложи се да изхвърля всичко, беше адски тестиво и безвкусно, кара че го чаках сигурно два часа, по краищата се препече, а вътре остана сурова.

Kokona каза...

Съжалявам, че при вас не се е получила пицата. Рецептата не е моя, изпробвана е от много потребители на форуми и кулинарни групи, включително и нееднократно от мен. Аз бях скептично настроена преди да я направя за първи път, но не съм имала неуспешен резултат досега. :)
Възможно е качеството на маята да е било проблем в случая, за да не втаса тестото.

Анонимен каза...

Получи се страхотна пица. Семейството ми и всички мои приятелки са луди по така приготвената пица.
Браво ......

Kokona каза...

Радвам се, че се харесва и на вас :)

Анонимен каза...

Току що изпробвах рецептата ... чудесна е !

Дарина Николова каза...

Радвам се, че и на вас ви харесва пицата :)

Анонимен каза...

Аз добавях брашно до момента, в който не беше вече лепкава смес, получи се прекрасно и мекичко тесто! Предстои да опитам на вкус как е, но във фурната изглежда обещаващо :)

Анонимен каза...

Стана перфектна

Margarita Varadinova каза...

По бърза пица не бях правила. Чудесна!!!

Анонимен каза...

Проблема е в тестото , в смисъл получава се като при превтасване след като се опече тестото е на дупки "мехурчета" погледнах снимките и там е така значи проблема не е в мен. Как да се отстрани проблема?

Кemi H каза...

Какъв проблем, то това е готиното, че става на мехурчета. Ще отстраните проблема, като си купите готово тесто, там няма мехурчета☺

Анонимен каза...

Благодарим за рецептата,вече е в любими!Става и с готово тесто,което няма нищо общо с това от рецептата.Поздрави от Ксанти!

Дарина Николова каза...

Благодаря ви! :)

Деси Христова каза...

Снощи я направих със суха мая, без изобщо да заливам маята с вода и захар да шупва. Стана идеална, много бързо, лесно и вкусно. Констатирала съм, че сухите маи не се нуждаят от това предварително шупване, което винаги правим с пресните маи. Довечера съм решила да я пробвам на бяла пица, че имам спанак и отворена кутия сметана в хладилника.

Анонимен каза...

Пицата е уникална!!! Бърза лесна и мега вкусна-само такава ще правя от сега нататък:) щастлива съм, че попаднах на рецептата, благодаря!!! Успех на всички- следвайте точната дозировка и цялата рецепта докрай-точно както е написана! Нищо в повече или в по малко за тестото:) отгоре творете-каквото си щете-успех:):):) поздрави от Русе