понеделник, 13 юни 2016 г.

Печен гълъб с розмарин и босилек



Свекърва ми ме изненада приятно преди два дни :) Не бях опитвала никога гълъб, но и това се случи вече. Не съм с префинено френско небце, но не е лош - хареса ми.
С гълъбите я снабди нейна близка. Рецептата за приготвянето им е също нейна. Семпла, но вкусно се получиха.

В случая за 4 порции - 4 гълъба се накисват в 2-3 чаши вода и 1 к.ч. оцет. Добавят се клонки босилек и розмарин и престояват два часа в маринатата.
След това се варят 1 час в скороварка.


Изваждат се, слагат се в плик и се подправят с разтопено краве масло, около 1/2 пакетче (60 грама) смесено с черен пипер, червен пипер, скилидки чесън, розмарин, босилек, сол и се пекат около 40-45 минути.


След като улових момента на ваденето на гълъбчетата от скороварката и развалих изненадата за вечерята, то предложих да сложим в плика и 2-3 картофа за гарнитура.




4 коментара:

Анонимен каза...

Гълъби....отвратително!

vesela каза...

Неееее....

Дарина Николова каза...

Какво ви става, хора? :)
Месо като месо. Дали прасенце, пиленце или гълъб... разлика няма, за консумиращите месо.

pep-4o каза...

Весе, ти да не си вегетарианец :)
Честно казано на мен за агънцатанай ми е жал, че от малка съм израснала с тях - все имаме в двора. Но така сме устроени - затова отглеждаме животни и зеленчуци, за да се изхранваме ние.