неделя, 30 юли 2017 г.

Ципура на тиган с маслено-чеснова коричка



Не съм голям любител на морските дарове, споменавала съм, но в годината 2-3 пъти се сещам за тях.
Обичам рибата да е много препечена или изпържена... един вид негодна за ядене от маса народ и експерти в кулинарията :) И суха да е, пак я харесвам.
В случая обаче, дори да беше прилично препечена на тиган, вътре рибата остана доста сочна.

За два броя ципура (700 г)  направих "сложна" маслена паста от:

* 30 г краве масло
* 1 ч.л. хималайска сол
* щипка черен пипер
* лъжичка розмарин
* 2 скилидки нарязан на ситно чесън

Всички продукти за маслената паста се смесват и разбъркват. Почистената риба се намазва с пастата от двете страни и се пече в тиган с незалепващо покритие. При мен беше готова за около 20-25 минути. Пробвала съм няколко пъти да пека риба на грил тигани, винаги изчаквам хубаво да се запече и тогава да се опитам да обърна, но явно проблемът е в моите тигани и винаги залепва, затова залагам вече на обикновен тиган, с дебело дъно и незалепващо покритие. Пека на степен 7 от 9 степени. Като направи хубава коричка, обръщам и запичам от другата страна.


1 коментар:

Люси каза...

Каква красива картинка! Със сигурност и много вкусна!