сряда, 17 октомври 2018 г.

Гювечета с броколи, козе сирене и сметана



За 2 порции:
600 г почистени броколи (само розичките)
60 мл млечна неподсладена сметана за готвене (30 % масленост)
3-4 с.л. зехтин
сол, черен пипер
100 г добре узряло козе сирене
50-60 г кашкавал

Броколите се бланшират за минута във вряща подсолена вода. Изваждат се, отцежда се водата, добавят се зехтин, сметана, малко сол, черен пипер и натрошено козе сирене, разбъркват се хубаво и се разпределят в две гювечета. Отгоре се поръсват с настърган или нарязан кашкавал.


Слагат се в студена фурна, включва се на 200 градуса и се пекат първо покрити с капачетата на гювечетата (или покрити с алуминиево фолио) за 30-35 минути, а след това се откриват и запичат по желание още 5-10 минути.



Няма коментари: