вторник, 2 януари 2024 г.

Бисквити Сахер/ Sacher Cookies


Rudolph Van Veen

И неговите бисквити Сахер.

Тук е видеото и рецептата на български - Бисквити Сахер

Харесах си ги, защото харесвам и тортата. Обичам шоколад, сухи торти и кайсиево сладко.

Бисквитите се получиха много вкусни. Не съм променяла нищо в рецептата. Единствено добавих малко блясък за финал, макар Рудолф да твърди, че не им е нужна украса, защото изглеждат луксозно.


За тестото:

* 1 яйце

* 100 г пудра захар

* 200 г масло

* 250 г брашно

* 50 г какао

* щипка сол


За пълнежа:

* 100 г конфитюр или сладко от кайсии


За глазурата:

* 300 г натурален шоколад

* 2 с.л. олио


В голяма купа смесете захарта, мекото масло, нарязано на кубчета, брашното, какаото и солта. Добавете яйцето и разбийте с миксер докато се образува топка тесто. Ако омесите тестото на ръка, увийте го в прозрачно фолио и го поставете в хладилник за 30 минути.

Разделете тестото на две равни части. Разточете тънко едната част върху набрашнен плот, с помощта на точилка. Изрежете 14 бисквити с ринг с диаметър 5 см. Подредете ги в тава, постлана с хартия за печене. След това направете същото и с останалото тесто. Печете бисквитите в предварително загрята фурна на 180 градуса 10-12 минути и ги оставете да изстинат.

Подредете 14 бисквити върху решетка и върху всяка сложете по 1 ч.л. сладко или конфитюр от кайсии. Притиснете с втора бисквита.

За глазурата нарежете шоколада и го разтопете на водна баня, докато половината от него се разтопи, а останалия все още е в твърдо състояние. Дръпнете от огъня и разбъркайте енергично докато целият шоколад се разтопи. Добавете олиото и разбъркайте.

Изсипете по 1 пълна супена лъжица шоколад върху бисквитите. Тръснете решетката, за да се разпредели глазурата равномерно. Оставете бисквитите за 10 минути на стайна температура, след това ги охладете в хладилник.



Няма коментари: