За тези мъфини използвах пулпата от бадемовото мляко , което направих. Създадох си рецепта за остатъците, както се казва. Затова и цветът им е по-тъмен. Но пулпата може да се замених с още царевично брашно, или да се добави бадемово брашно и още лъжица, две течност.
Мъфините забърках и изпекох за 12-13 минути на 190 градуса в еър фрайър. Много бързо, а никак не са лоши на вкус за мъфини без мляко и яйца. Идеални за закуска по време на пости, или при хранителни ялергии към яйца и млечни.
От тези продукти получих 7 броя мъфини. Пълних по 2 и 1/2 лъжици в малки силиконови формички за печене.
Рецепта:
В купа се смесват:
75 г бяло пшенично брашно
75 г царевично брашно /ако няма да ползвате получената пулпа от бадемовото мляко, добавете още 30 г брашно/
1/2 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол
1 ч.л. семена ким
2 с.л. кафява захар
В отделна купа се смесват:
30 мл олио
120 мл бадемово мляко/ или соево, овесено мляко/
1/2 ч.л. сода изгасена в 1 с.л. ябълков оцет
60-70 г от пулпата бадеми
Приготвяне:
Продуктите в двете купи се разбъркват с бъркалка, след което течните съставки се сипват при сухите и сместа се разбърква с бъркалка, колкото да се смесят продуктите.
Разпределя се сместа по около 2 с.л. в силиконови форми за мъфини, поръсват се с малко ким отгоре и се пекат на 190 градуса за около 12-13 минути в еър фрайър.
Няма коментари:
Публикуване на коментар