Смес за каймата:
500 г смляно телешко месо
2-3 с.л. зехтин или олио
1 глава лук/нарязана на ситно
1/4 връзка магданоз/ нарязана на ситно
1 ч.л. сол
1 чаена лъжичка черен пипер
1 чаена лъжичка кимион
1/2 чаена лъжичка смлян бахар
3 яйца
1 чаша парен булгур- сварява се за 20 минути, отцежда се и се посолява с 1 ч.л. сол
Доматен сос за повече сочност по желание:
500 г настъргани домати
щипка сол и черен пипер
За декорация на ястието:
зелена и червена пиперка, червен лук
Приготвяне:
Ястието се приготвя много лесно. Всички продукти се смесват със смляното месо и сварения булгур. Намазва се тава с малко мазнина и сместа се разстила и изравнява. Тавата е с диаметър около 35 см. Отгоре за повече сочност може да се полее с доматен сос подправен със сол и пипер, но може да се пропусне. Ястието се декорира с червена, зелена пиперка и червен лук и се пече в загрята фурна на 200 градуса около 40-50 минути. Много зависи силата на фурната, но да се препече.
По желание се сервира с кисело мляко.
Няма коментари:
Публикуване на коментар