неделя, 9 декември 2012 г.

Паста с тиквички по Джейми Оливър



1 пакет паста 400 г
300 г бекон
2-3 малки тиквички (зелена и жълта)
Сол, черен пипер, зехтин, босилек (мента), мащерка, магданоз

За соса:
2 жълтъка
100 мл прясно мляко
2 с.л. брашно
150 г настъргано сирене чедър (козе сирене) + още 50 г настъргано сирене за поръсване на пастата



 
Начин на приготвяне:

 
Пастата се сварява в подсолена вода, отцежда се, като се запазва водата, а пастата се измива под течаща струя студена вода и се оставя да се отцеди.
Беконът се нарязва на кубчета и се запържва в 3-4 с.л. зехтин.
Тиквичките се нарязват на лентички и се добавят при бекона. Запържват се за кратко.
Овкусява се с щипка сол и черен пипер.
За соса:
Двата жълтъка се смесват с брашното. Добавя се прясното мляко и се разбърква добре. Добавя се настъргано сирене чедър или козе сирене, и се долива 150 мл от водата, в която е вряла пастата. Добавят се подправки: сол, черен пипер, босилек (мента), мащерка, магданоз .
Сосът се смесва с пастата с бекон и тиквички и всичко се бърка на котлон за 2-3 мин.
Изсипваме пастата в сервизна чиния, поръсваме с настъргано сирене, черен пипер, мащерка, мента или босилек, магданоз , няколко капки зехтин и сервираме.


2 коментара:

Анонимен каза...

Джейми никога не изплаква пастата с вода, това не е точната рецепта, какво брашно в яйцата, пастата е богата на нишесте, което сте писали, че се изплаква, а после-брашно?!!!Точната рецепта е в you tub!

Kokona каза...

Приемам забележката. Трябваше да намеря рецептата, да публикувам оригинала и да напиша какво съм заменила.
Намерих рецептата: https://www.youtube.com/watch?v=fxx6QIMLjmc

Записала съм я гледайки я по 24 китчън с превод. Ако Ви е известно къде мога да открия епизода, ще съм Ви благодарна.
Заменила съм някои подправки, а също и сиренето ( по спомен, понеже я правих отдавна), но записах продуктите, както бяха казани от преводача.