![]() |
С жълти тиквички, жълти чери домати, салам, кашкавал |
Много любима пица през летния сезон. Засищаща и вкусна, но без да натежава на корема.
Блатът приготвям с настъргани и отцедени тиквички, яйца и съвсем малко кашкавал. Макар яйцата да са повече, тиквичката е с водещ вкус и на всички вкъщи много се харесва този вариант.
Рецепта:
2 големи тиквички
5 яйца
50 г настърган кашкавал
1 ч.л. сол
Тиквичките се настъргват на ситно ренде, отцеждат се като се притискат в шепи, доколкото е възможно и се поставят в купа. Смесват се с 5 яйца, настърган кашкавал и сол. Сместа се разбърква хубаво и се разпределя в правоъгълна тава покрита с хартия за печене.
Пече се в загрята на 200 градуса фурна за около 12-15 минути.
Изважда се блатът и върху него се разпределят продукти по желание.
Намазах блата с 4-5 пълни лъжици сос за пица. Разпределих около 100 г нарязани гъби, 100 г филе, 100 г луканка и общо около 300 г сирена(моцарела, топено, гауда/+ кашкавал. Поръсих с риган и запекох за около 10 минути в загрятата фурна.
И още варианти, които съм правила през годините.
Няма коментари:
Публикуване на коментар