Идеята за това вкусно месно руло взех от този сайт: the-most-delicious-meatloaf-youll-ever-make/
Направих го само със свинско месо, в случая смляно месо от свински бут, което е по-сухо, но на мен много ми хареса. Идеално е в комбинация с картофено пюре и зеленолистна салата. Прави се много бързо и лесно и за час е готово изпечено. Прилични порции са получават и за мен е достатъчно да нахрани 6 човека.
За рулото:
* 1 кг смляно месо от свински бут
* 1 глава стар лук нарязана на ситно
* 2 скилидки чесън нарязани на ситно
* 100 г галета
* 2 яйца
* 80 мл прясно мляко
* 1 ч.л. черен пипер
* 1/2 ч.л. червен пипер
* 2 ч.л. сол
* 1 с.л. сушен магданоз
* 1 ч.л. сушена мащерка
* 1 с.л. сос уорчестър
* 1 пълна ч.л. горчица
* 60 мл кетчуп
За намазване на рулото:
* 2 с.л. кафява захар
* 1 с.л. ябълков оцет
* 120 мл кетчуп (ползвах сос маринара)
Всички продукти за рулото се смесват в съд и хубаво се омесва каймата. Може да направите и по-рано и да престои в хладилник, но и непосредствено преди да изпечете да смесите продуктите, пак се получава много вкусно.
Омесената кайма се оформя като руло в тава за печене покрита с хартия за печене.
Продуктите за глазиране на рулото се смесват в купа и разбъркват. С половината смес се намазва рулото от всички страни и се слага в загрята фурна на 180 градуса и се пече около 50 минути.
Изважда се, намазва се с останалата част от глазурата и се пече още 15 минути.
След като е готово се оставя да почива 15 минути, след което се нарязва на порции и се сервира.
Няма коментари:
Публикуване на коментар