сряда, 4 юни 2025 г.

Месно руло от свински бут


Идеята за това вкусно месно руло взех от този сайт: the-most-delicious-meatloaf-youll-ever-make/

Направих го само със свинско месо, в случая смляно месо от свински бут, което е по-сухо, но на мен много ми хареса. Идеално е в комбинация с картофено пюре и зеленолистна салата. Прави се много бързо и лесно и за час е готово изпечено. Прилични порции са получават и за мен е достатъчно да нахрани 6 човека.

За рулото:

* 1 кг смляно месо от свински бут

* 1 глава стар лук нарязана на ситно

* 2 скилидки чесън нарязани на ситно

* 100 г галета

* 2 яйца

* 80 мл прясно мляко

* 1 ч.л. черен пипер

* 1/2 ч.л. червен пипер

* 2 ч.л. сол

* 1 с.л. сушен магданоз

* 1 ч.л. сушена мащерка

* 1 с.л. сос уорчестър

* 1 пълна ч.л. горчица

* 60 мл кетчуп


За намазване на рулото:

* 2 с.л. кафява захар

* 1 с.л. ябълков оцет

* 120 мл кетчуп (ползвах сос маринара)


Всички продукти за рулото се смесват в съд и хубаво се омесва каймата. Може да направите и по-рано и да престои в хладилник, но и непосредствено преди да изпечете да смесите продуктите, пак се получава много вкусно.

Омесената кайма се оформя като руло в тава за печене покрита с хартия за печене. 

Продуктите за глазиране на рулото се смесват в купа и разбъркват. С половината смес се намазва рулото от всички страни и се слага в загрята фурна на 180 градуса и се пече около 50 минути. 

Изважда се, намазва се с останалата част от глазурата и се пече още 15 минути.

След като е готово се оставя да почива 15 минути, след което се нарязва на порции и се сервира.



Няма коментари: