50 гр. натурален шоколад
50 гр. светло кафява захар
25 гр. масло
125 гр. мляко на стайна температура
1 яйце
150 гр. самонабухващо брашно
1/2 пакетче бакпулвер
1/2 ампула течна ванилия
щипка сол
Включете фурната да загрее на 200°. Разтопете шоколада на водна баня в голям съд. Когато шоколада се разтопи добре, добавете маслото. Отстранете от водната баня и добавете към сместа захарта, ванилията и предварително разбитото яйце. Разбийте добре с дървена лъжица. Прибавете млякото на тънка струйка, като непрекъснато разбивате сместа. Пресейте брашното с бакпулвера и солта, и прибавете към сместа. Разпределете сместа в 12 формички за мъфини (трябва да е не-повече от средата на формичката) и печете за около 25 минути (можете да проверите с клечка за зъби дали е добре изпечено вътре). При мен бяха готови за 15 мин.
Украса – разбита сладка сметана, шоколад и захарни перлички.
Източник: книга best ever baking на Карол Клемънтс
Няма коментари:
Публикуване на коментар