вторник, 5 юли 2011 г.

Пиле със салвия ала Драго






Преди няколко дена, Драго препоръча пиленцето със салвия, та реших да го пробвам. От посочените продукти нямах само салвия и се чудех от къде мога да се снабдя с прясна такава! В същото време, свекърва ми сушеше купища от нея на терасата.(chuckle) По-точно, започваше да суши прясната. Десет пъти ми повтори какво суши, но аз така и не вдянах. В крайна сметка, докато се усетя вече беше късно и резултатът е Пиленце със суха салвия и обикновен червен домат вместо чери.  Както и да е. Рецептата е страхотна, много съм доволна и искрени благодарности на Драго, че я сподели с нас! 



Рецептата можете да видите в блога на Драго тук:



2 пилешки бутчета
1 глава лук / или 3-4 стръка пресен лук с главите/
1 глава чесън
10-15 листенца салвия
10 чери доматчета
1 чушка/пиперка
5-6 с.л. соев сос
150 мл бяло вино
краве масло
2 с.л. зехтин
5-6 маслини
сол и черен пипер


Тавата за печене се намазва с масло. Лукът се нарязва на тънки филийки и се разпределя на дъното на тавата. /Аз сложих пресен лук, цели главички и нарязах перата/. Отгоре се разпределят листенцата салвия, а върху тях пилешките бутчета. Правят им се прорези и в тях се поставят листенца салвия. Между тях разпределяме чери доматчетата, маслините, нарязаната чушка и цяла глава чесън.
В купа смесваме соев сос, зехтин, вино, сол и черен пипер. Разбъркваме и поливаме всичко в тавата. Печем на 200 градуса за около 50 минути.



4 коментара:

pep-4o каза...

ЛЕЛЕ,Страхотно изглежда!
на една вълна сме. Трябва ми още салвия обаче. Аз правих салтимбока по Драго (и още някой), но с пиле. Това е следващото, но трябва със салвия да се сдобия пак :))

Moni каза...

Страхотно изглежда пиленцето, ммммм вкусно. Аз не съм използвала салвия досега, попадам на много рецепти с нея, следователно е крайно време да приготвя нещо с нея.:-)))) Поздравления!
Сърдечни поздрави и хубава вечер, а и още по-хубаво утре!

Kokona каза...

Пепчо, Мони, благодаря!:)
Салвия сме имали в градината на село, ама кой да знае :')
Мони, опитай и няма да съжаляваш!:)

Роси каза...

Еми той Драго си е подсрекател отвсякъде!Как да му устоиш,особено на тази рецепта !И на другата де,дето Пепи вече й знае вкуса!:))
Та,мисля,и със сушена салвия сте си облизали пръстите,като гледам снимките!Много,много вкусна гозба!