Реших да отворя работилницата аз и да направя тези красиви трюфели по рецепта на Гуинет
То хубаво, ама да не бях заменяла продукти, най-добре щеше да се получи!
Първо, реших да използвам бишкоти савоярди, вместо бисквити.
Второ, купила съм неподсладено кондензирано мляко :(
От там нататък се започна едно добавяне на пудра захар, 2 шоколада, едни шоколадови топчета, и сигурно около 100 мл бърбън+ ликьор Бомбардино. Добавих и чаша смлени орехи.
В крайна сметка пак не станаха толкова сладки, колкото ми се искаше, но се надявам като престоят, добре да си поемат ароматите и след ден , два , да се радвам на сполучлив резултат.
Овалях моите в кокосови стърготини и какао, че свърши шоколада, понеже реших да го сложа вътре. :)
Ако не друго, то поне на вид ги докарах! :))))
Гуинет, мерси мила за споделената рецепта - ще се явявам на поправка, то се е видяло!:))))
18 коментара:
Даре,както казва мъжа ми, нали има шоколад и захар,ще се изяде:)))
Много хубави са станали,снимките също!
Трюфелите по принцип не трябва да са много сладки,така че всичко ще ти е наред:)
Хахаха, развесели ме :)) Добре изглеждат, нищо че се оплакваш от сладостта - пък и по-добре по-малко сладко, че да има мегдан за празниците :))
Е, твоите са по-хубави от моите. И в какви пъстри дрешки си ги облякла. У дома щом е сладко, всичко се изяжда, така че не се притеснявай. Чудесни са! Радвам се, че се довери на моята рецепта. При нас от първата доза почти нищо не остана, така че бъди подготвена и ти за втора фаза:))
е, наздраве тогава :-) На количество ми харесват, на вид също..... да пращам адресЪт :)
Добре си ги оформила, Дари, като за пръв опит са направо съвършени!
Но ще чакаме да видим и следващия :)
Аххххх.....Коконче,какви са тези вълшебства , които виждам тук!!! На вид си ги направила много, много хубави и апетитни! Като ги гледам, не мога да си представя, че....не са много сладки...
Желая ти ....след като престоят, ....да ти допаднат точно по твоя вкус! Ако ли не.....времето е пред теб- ще ги опиташ още веднъж и....тогава ще са по сладички!
Направила си наистина прекрасни снимки!Желая ти много приятна вечер и те прегръщам сърдечно!
Мерси, Кате! И моят мъж така смята - шоколад да има и захар ;)
Федора, оплаквам се, защото на мен са ми идеални, ама за останалите ще са постни от към захарта:)
Гуинет, благодаря ти! Шаренки станаха моите, да, но много исках да са като твоите с шоколад:) А и как се прекарах с млякото и бисквитите - още ми е ядосано, ама ще ми мине:) Следващия път - поправка.:) Че и на Катя съм набелязала едни топчета, ще има да топаме, до след Нова година.:)))
Пепи, на количество са добре, а за адреса - мисля че ще пристигнат на пюре:) Хахахахахахха
За първи опит - да , биват:)
Иначе навремето правех едни с бисквити, масло, пудра захар, орехи, какао и ром - те никак не са лоши. Всички ги знаете, де - оваляни в кокос или шоколадови пръчици! Едновремешните топчета, които продаваха по сладкарниците на килограм.
Ако не ме домързи, може и от тях да спретна:) Като ще е топки, да е топки:)
Благодаря, Албена:)
Ма как на поправка, бе, Коконче:-)
Виж ги само какви са красиви:-)
И от това, което изреди, че си сложила, няма как да са лоши:-)
И тези ще ги правя и без друго съм на бонбонена вълна;)
Прекрасни са! И аз им се каня:)
Дари,щом са не много сладки,значи са перфектни за мен!Много бройки си направила,цели две кутии,ухааа!И с тези капсулки-много цветно и красиво стоят!Най-хубавото е,че ще има повторение,пък на бонбонки никой не отказва!
Хубав ден ти пожелавам!
Благодаря ви!:)
След престой една вечер се оказа, че са супер вкусни охладени:)
И алкохолеца се усеща:)
Май поправка няма да има:)
Открих още едно прекрасно уютно и вкусно местенце! Блога ти е чудесен и с радост ще се отбивам тук! Бонбонките създават много цветно настроение, а съм сигурна, че са много вкусни, най- вече охладени!
Чудни са ти Коконче-трябва и аз да се захващам с изработката на тези вкусотии.Сигурна съм,че ще си ги хапнете с кеф.
Приятна вечер!
Благодаря за милите думи :)
Незнам на вкус как си ги докарала, но на вид са като за шестица. Обожавам трюфели - предимно да ги ям, а не да ги правя :), но ще си пробвам и аз кулинарните способности. Чувала съм, че с кубински ром стават много ароматни, незнам какво му има толкова на кубинския ром. Ее, аз да се захващам с рецептата, та за довечера да има някой и друг трюфел :)
О, обезателно пробвай на Гуинет рецептата:
http://hranatazadushata.blogspot.com/2011/12/blog-post.html#comment-form
, че моята е направо импровизе :) Хахахахха
Не съм пробвала с кубински ром, ама сигурно ще е убийствено.:)
Сподели, моля те после резултата!:)
Тези трюфели изглеждат много апетитно, определено трябва да ги пробвам!
Публикуване на коментар