четвъртък, 2 февруари 2012 г.

По повод наградите в блогове

Здрасти на всички - читатели, почитатели и блогъри.:)

Поводът за публикацията ми е именно блог наградите. Не искам да обиждам никой, но изпитвам нужда да споделя, какво мисля, какво чувствам, какво желая.
Имам блог от сравнително скоро. Направих го с цел да събирам рецептите си на едно място, да споделям, когато имам какво да споделя, да е в помощ на някои мои приятели, които се интересуват от дадена моя рецепта и най-вече, да влизам и пиша когато ми е кеф, а не по задължение. Никога не ми е било цел блогът да става популярен, да се разпространява, колко читатели имам, "фенове", кой ми следи блога, кой коментира и т.н.

По повода - разбирам и част от блог наградите - някои са с определена цел, други изразяват истински чувства и някои хора така показват симпатиите си към други, трети с цел да се опознаем, четвърти - да се популяризират блоговете и т.н. Мен лично не ме вълнуват тези неща. Целта на блога ми е, не да ме опознават хората, не да споделям лични неща, отново казвам - не да се популяризира, да имам читаели и т.н., а да споделям рецепти когато искам, без да ангажирам други с това. Който иска да чете и му е интересно и съм му полезна е добре дошъл и нека не се чувства задължен по никакъв начин.

По същия начин постъпвам и аз с останалите блогове! Чета това което ми е интересно, коментирам това което ми е направило впечатление и не посещавам блог само и само, защото притежателят му е посетил моя и е коментирал дадена публикация!

Ако някои се интересува не само от ястията ми, мисля има други начини за комуникация, без това да става публичност! Блогът е кулинарен!

Навярно публикацията ми ще се види злобна на определени хора, на други надменна и т.н., уверявам ви, ни най-малко не ми е било за цел да обидя някой! Просто изказвам личното си мнение, а който не е съгласен... блогове за посещение и популяризиране бол! :)

Хубав ден на всички и повече поводи за усмивки!:)

19 коментара:

Елена каза...

Интересно преди няколко дена и на мен ми хрумна подобно нещо...Обаче и аз залитнах...Колективният ум ме прилапа...Хубав ти ден Кокона ;)

Екатерина каза...

Блога ти е прекрасен, с награди, без награди, все си е твоят блог, твоето прекрасно местенце! Аз също създадох моя с идея да събирам рецепти на едно място, но постепенно се завъртях в едни вихрушки от емоции. Сега почти всяка сутрин обикалям пространството, за да погледна тук и там какво се случва, интересно ми е:). Не ти е злобна публикацията, просто изразяваш мнение. Нито надменна. Хубав ден от мен!

Unknown каза...

Браво Дареееееееееееее!
Обичам те*)

Lety каза...

Знаеш ли, Дари, първоначално докато само следях блоговете, от които се възхищавам, без още да имам свой, това с наградите ми беше чудно. Струваше ми се малко загуба на време и нещо странично от тематичното съдържание на блоговете, всъщност то си е вид позитивен спам. Когато обаче направих с много желание моето виртуално местенце и получих първата си награда от човек, който безкрайно уважавам и много харесвам (Дими от "Тайната на нашата вечеря") и то още при първите една-две публикации, преосмислих нещата. Наградата, която получих тогава ме насърчи, тя беше форма на подкрепа, израз на приятелско отношение и начин за изразяване на позитивна оценка за това, което правя, а това е нещо хубаво и мило. когато ми подаряват нещо с хубаво чувство, не мога да не го приема с благодарност.
А твоята позиция в никакъв случай не може да се нарече злобна, просто е израз на лично мнение и усещания. Хубаво е, че го казваш, защото така ще можем да се съобразим с това, което мислиш и да не те караме да се чувстваш неудобно, като ти предаваме тези награди. Но да знаеш, че лично аз те уважавам за тази позиция и харесвам твоя блог и нещата в него, интересно ми е да те посещавам и определено ще го правя и в бъдеще.
Сърдечен поздрав и браво за смилоста открито да се заеме позиция, това е рядкост в наши дни!

Kokona каза...

Благодаря за разбирането, момичета!:)

Лети, не случайно писах: "други изразяват истински чувства и някои хора така показват симпатиите си към други".

Просто за мен блогът от удоволствие, по този начин се превръща в ангажимент.

Наградата аз я разбирам така:

Харесва ти някой блога, прави ти специална картичка награда - ОК!
Праща ти я, показва симпатии, изказва благодарност - ОК!
Приемаш я, показваш я в блога си и благодариш - ОК!

Но този спам, който тече, с предай на 15 човека, или там на 5-10, и в 16 стъпки разкажи за себе си, или еди си какво условие за да ПРИЕМЕШ наградата му и да я ПРЕДАДЕШ - някак вече не я прави награда, а от онзи тип спамове: Сподели на 16 човека, иначе няма да ти се сбъдне желанието, с които се занимавахме в 4-5 клас.

Живка каза...

Коконче, подкрепям те!
Харесвам блога ти и ще продължавам да те навестявам...
Приятен ден!

Габи каза...

Дари, определено всеки има право на позиция, особено, по отношение на собствения си блог :) Радвам се, че я сподели, за да може всеки от нас да се съобрази с нея. Хубав и усмихнат ден!

Ivana Krasteva-Pieroni каза...

Стара истина е , че не може да харесваш всичко и всички и слава богу ,че е така ! Не виждам злоба в публикацията ти , не ти харесва ,не го приемаш и толкова ! И аз съм на мнение ,че наградата не трябва да те задължава . Хубаво е обаче да получиш наградка :)), някак си се чувстваш поласкана :) Харесвам блога ти с това хубаво заглавие ''Кокона'' :) и те чета с удоволствие , но не се чувствай задължена да харесваш и коментиташ моя . Винаги обаче си добре дошла при мен :), аз обичам коментари :))) ! Хубав и топъл следобед ,Какона !

Kokona каза...

Благодаря за разбирането!:) Не искам да влизам в спорове, просто изказах своето виждане, а на който не му е приятно...

Ивана, писах по-горе: "По същия начин постъпвам и аз с останалите блогове! Чета това което ми е интересно, коментирам това което ми е направило впечатление и не посещавам блог само и само, защото притежателят му е посетил моя и е коментирал дадена публикация!"

Хубав ден на всички!:)

Еoc каза...

Поздравления за искреното мнение. Пиша в блога си от три години и го правя само и единствено за свое удоволствие. Наградите в началото ми бяха приятни, но не след дълго започнаха да ме натоварват, а да напишеш пост за награда, да линкнеш всички наградени и после да им оставиш коментари е мнооого изморително и недоставящо удоволствие. Личното мнение и отношение си личи във всеки друг коментари или записването за следене. Ето това е и моят подобен пост по въпроса :)
http://zoraeos.blogspot.com/2009/07/about-awards.html

Kokona каза...

Благодаря, Зорница за разбирането! Точно това , което си написала имах предвид.:) Е, успокоих се, че не само аз мисля така:)

Твоята снимка подарък е чудесна!:)

Хубава вечер!:)

Роси каза...

Няма да изказвам мнение,защото не е и това целта на публикацията ти,а по-скоро да ни запознаеш с твоето,Даре.
Благодаря все пак,че написа,със сигурност ще се съобразя с желанието ти.
Да считам ли и че не проявяваш интерес при бъдещи срещи с варненските блогъри,за да го имам предвид,когато се организираме?

traiana каза...

Мда, така си е! Ето защо не съм пуснала нито наградка :) с публикации и прочее! Приемам ги с благодарност и карам напред!:)

Kokona каза...

Еее, Еликсирче, недей така! Писах по-горе в публикацията: "Ако някои се интересува не само от ястията ми, мисля има други начини за комуникация, без това да става публичност! Блогът е кулинарен!"
Разбира се, че реалните срещи нямат общо с виртуалния кулинарен блог. :)
Цялата публикация бе за спам наградите, а не за това да не поддържаме връзка или да не посещавам блогове и да коментирам.:)

Траяна :)

Kokona каза...

И както Зорница по-горе е писала в своята публикация, и аз също посочих в своята, нямам против награда, която е към потребител, който ти е направил впечатление, симпатичен ти е, или просто награда към читателите, стига тази награда да е за дадения човек, да е от сърце и да не задължава да препращаш на еди си колко човека и да споделяш в няколко точки неща са себе си и т.н.

Не ме разбирайте погрешно! Мисля че ясно описах какво мисля.:)

Мисля с това да приключа.:)

Unknown каза...

Не мога просто да не драсна под тази ти публикация!!!
Първо поздравления за искреното отношение и смелостта ти от риска да станеш несимпатична някому !!!
Тъй като преди време се сблъсках с подобни мисли и споделям тази позиция и това, което прочетох и при Зори, аз не спрях да се радвам на наградите, особено от любими блогърки, много искрени ... това се познава ... но започнах да избягвам аз да го правя, за да не влеза в графа "по задължение"! Това е моето кътче за любими неща и отдих ... поне тук искам да бъда само себе си и всичко да бъде за удоволствие и радост :)
Сърдечен поздрав!

Kokona каза...

Така е, не можем да сме симпатични всеки му. Светът е шарен:)) Затова пък искреността открива едни от най-искрените и здрави приятелства.:)
Харесваш човек, именно заради това което е, а не за това, за което се представя :)
Сърдечен поздрав и на теб и хубави почивни дни!:)

Мари каза...

Здравей, Дарина!За първи път разглеждам блога ти и ми харесват твоите рецепти, някои от тях ще опитам с удоволствие.Аз отскоро имам свой блог и също скоро се замислих по въпроса.Наистина не е хубаво, когато това, което си направил за удоволствие започне да ти носи ангажименти или да те задължава.В същото време да отговориш на някой коментар показва уважение и внимание към този човек.В днешно време сякаш всички искаме повече да ни слушат, отколкото да слушаме.Хареса ми мнението ти, поздрави!

Kokona каза...

Добре дошла в кулинарното блог пространство, Мари! :)
Благодаря за мнението :)