Отново торта от 2009 г. Тази беше за рождения ден на баща ми.
Необходими продукти:
3 готови квадратни блата - какао.
За първия крем - 1 крем Тирамису + 300 мл сметана за разбиване.
(Изсипваме сметаната в купа, добавяме прахообразния крем и разбиваме до
получаване на твърд крем).
За втория крем - 300 мл сметана за разбиване, 200 мл заквасена сметана и 100 г. течен шоколад.
(разбиваме сметаната, след това я смесваме с течния шоколад и заквасената сметана)
Тортата е измазана с маслен крем, описан в рецептата на първата Вита торта.
Украса: Марципан Варна - описан в рецептата на първата Вита торта.
Начин на приготвяне:
Изрязваме кръг основа от единия блат с диаметър 24 см. Останалите
два блата разрязваме на по 4 еднакви ленти. Намазваме ги с крем, като
редуваме, една лента с тирамису, една с втория крем. Навиваме ги върху
основния блат. Покриваме тортата с прозрачно фолио и оставяме в хладилник за една
нощ да стегне. На следващия ден отлепяме фолиото, измазваме с маслен
крем и украсяваме с марципан.
2 коментара:
Коконче, няма да мога да изкоментирам всичките торти, които си изсипала с чувала тук наведнъж, но да ти е жив и здрав таткото, много хубави семейни празници и да кажа, че имам амбицията и аз да завия една торта;) Може за твоя рожден ден, а?;)))
Хайде, ще чакам :*
Публикуване на коментар