Форма - диаметър 20 см.
3 пакетчета бишкоти (български)
600-700 г. заквасена сметана
2 ч.ч. силно, студено кафе
100 г. пудра захар
2 ванилии
какао за поръсване
ягоди за украса
шоколадов сироп от 2 с.л. какао ; 2 с.л. маргарин ; 3 с.л. захар и 6 с.л. вода(всичко на котлона до разтваряне)
Сметаната ,ванилията и пудрата захар се разбъркват в купа с лъжица. Всяка бишкота се потапя в кафе за секунда, без да се накисва, намазва се с крем и се подреждат слепени една за друга в кръг. Между редовете се заливат с малко шоколадов сироп или се поръсват с какао и се намазват с останалия крем. Готовото тирамису се поръсва с какао , декорира се с ягоди и се оставя да престои поне 2-3 часа в хладилник.
Няма коментари:
Публикуване на коментар