вторник, 9 юли 2013 г.

Кренвиршки

  • 1 с. л. сусам
  • 500 г брашно
  • 1 брой жълтък + 2 с. л. кисело мляко жълтък за намазване на кренвиршките + кисело мляко
  • 2 броя кренвирши
  • 3 с. л. олио
  • 20 г прясна мая
  • 1 и 1/2 с. л. захар
  • 1 ч. л. сол
  • 100 г кисело мляко
  • 200 мл вода
  • 1 брой белтък




• Продуктите се слагат в контейнера на хлебопекарната (машина за хляб) в описания ред:

- белтък
- кисело мляко
- вода
- сол
- захар
- прясна мая
- олио
- брашно

• Пускаме хлебопекарната на програма тесто за 1 час и 30 минути.
• Готовото втасало тесто разделяме на 8 части.
• Всяка една разточваме на правоъгълник 20х20 см.
• В средата поставяме четвъртинка кренвирш и навиваме на руло.
• Двата края на кренвиршката подвиваме отдолу.
• Отгоре правим прорези с нож.
• Оставяме кренвиршките да втасат на топло за около 30 минути.
• Намазваме с разбит жълтък с кисело мляко и поръсваме със сусам.
• Печем 30 минути в загрята фурна на 200 градуса.
• При нужда покриваме с лист алуминиево фолио, за да не изгорят.



1 коментар:

Ivana Krasteva-Pieroni каза...

Ауу, изглеждат превъзходно , а как обичам кремвиршки :) ! И на това топло как да включа фурната :( ?
Дано захлади , че да ги опитам :) 1