неделя, 14 юли 2013 г.

Огретен




Продукти:
* 1 кг картофи
* 150 г сирене ( ползвах овче сирене)
* 4 яйца
* 250 мл прясно мляко 3% масленост
* 150 г кашкавал Витоша
* сол
* черен пипер
* 50 г краве масло ( 82% масленост)




Приготвяне:
* Картофите се сваряват с кората. Обелват се, нарязват се на шайби и се подреждат в тавичка с диаметър 26 см, с незалепващо покритие.
* Добавят се резенчета масло, подправят се картофите със сол и черен пипер.
* Яйцата се разбиват с прясното мляко с вилица. Добавя се настърганото сирене и сместа се изсипва върху картофите.
* Огретенът се пече 20-30 мин в загрята на 220 градуса фурна.
* Добавя се настърган кашкавал и се запича за още 5-10 минути.





5 коментара:

Milena Poptoleva каза...

Обичам ги тези огретени:колкото бързи,толкова и вкусни:))!Твоят е чудесен,Коконче!

Magia da Inês каза...

⊱✿✿°
Olá, amiga!
·.¸.•♪♪

Passei para apreciar suas receitas.
Muito deliciosa!

Boa semana·..¸彡
cheia de paz e realizações.
♪♫° Beijinhos·..°♡♡
°❤❤ Brasil✿✿·..

Екатерина каза...

Разкошен е, разкошен! Толкова красив цвят! Обожавам огретени, а този изглежда великолепно! С пожелания за прекрасна нова седмица!

Роси каза...

Великолепно ястие,Дари!
Много апетитен тен има,със сигурност е страшно вкусно!
Хубаво лято пожелавам!

Мъх каза...

Любимото ми огретенче, Коконче! И на децата;) Много сладки снимки!