вторник, 26 август 2014 г.

Плодов сладкиш с нектарини, смокини и арония


За тестото:
* 1 яйце
* 100 г меко краве масло
* 100 г захар
* 220 г брашно
* 1 ванилия (ползвах 1/2 ампула течна ванилия на Dr. Oetker)
* 1 ч.л. бакпулвер на Dr. Oetker
* щипка сол



За пълнеж: 5 нектарини, около 5-6 смокини, 10-15 зрънца арония, 1 пакетче бурбонска ванилова захар на Dr. Oetker , 100 г захар.
Върху тестото се разпределят нарязаните на полумесеци нектарини, срязаните на половина смокини и зрънцата арония. Поръсва се захарта и ваниловата захар и краищата на тестото се прегъват навътре, за да се получи формата показана на снимката.
Сладкишът се пече на 180 градуса около 30 мин. При нужда се покрива с лист алуминиево фолио, за да не прегори.
Сервира се охладен, поръсен с пудра захар.



5 коментара:

Milena Poptoleva каза...

Прекрасен галет,Коконче!С удоволствие в негова компания бих пийнала кафенце с приятели......:))

vesela каза...

Страхотен е сладкиша, много любима комбинация ми е смокини с нектарини, + арония не съм опитвала, но никога не е късно...

Роси каза...

Каква потресаваща гледка си осигурих преди лягане!Като се прибави и факта,че от няколко дни съм ограничила сладкото и направо ми идва да вия....страшен галет,Даре и уникални снимки!

Екатерина каза...

Уау! Прелест, прелестен сладкиш! Поздрави!

Таня Донева каза...

Прекрасен сладкиш! Трудно се устоява на такава вкусотия, мммм