неделя, 5 април 2015 г.

Бананов и ябълков щрудел с екстра фини точени кори





Не за първи път приготвям щрудел с готови кори за баница. Ябълковият ми е любим и често приготвям вкъщи - Ябълков щрудел

За втори път правя щрудел с банан и какао. При печене - и първия, и втория път, какаото смесено със захарта изтича от щрудела и се получава един лепкав сироп, и все пак щруделите с банан много ми харесват и ще приготвям и занапред.

Изпробвах в няколко рецепти новите екстра фини точени кори на Белла за сладкиши и баклави и смятам, че са чудесни. Много нежни, фини, а в същото време не се чупят и много лесно се оформят с тях пурички и щрудели.
Правих няколко пъти пържени пурички със сирене с тези кори и стават страхотни!




За щрудел с банан и какао, изваждам корите, разрязвам всички на 4, да се получат квадрати.
Щруделите правя с по две кори от разрязаните. Слагам пълнеж от нарязани банани, смесени с кафява захар и какао. Точни пропорции нямам, защото си обърквам продуктите на око :) Навивам на рулце, като затварям и от двете страни корите, за да не изтича плънката, а в края залепвам кората с малко водичка, за да не се разтвори щруделът.


Подреждам щруделите на разстояние в тава покрита с хартия за печене. Всеки щрудел поливам с 1 к.л. сгорещено олио и слагам в загрята фурна на 180-190 градуса, докато порозовеят.
Оставям ги после да се охладят и поръсвам с какао.

Ябълковите щрудели правя по същия начин. Нарязана ябълка на кубчета смесена със захар ( в случая кафява захар) и канела.
При тях плънката не изтича както при банановите щрудели изтича какаовия сироп, но и в двата случая се получава вкусен сладкиш :) Готовите щрудели поръсвам с пудра захар.
Ето ги и тях.









Няма коментари: