Поредната морска рецепта за днес е...
Филе от морски кефал на фурна, в хрупкава коричка от хлебни трохи, майонеза и зелени подправки
* 2 големи филета морски кефал (нарязани на порции)
* 3-4 с.л. майонеза "Краси"
* 2-3 стръка храстовидно къри
* 1/2 връзка магданоз
* хималайска сол
* черен пипер
* 1 чаша хлебни трохи (3-4 филийки сух хляб)
* зехтин
В чопър се смилат зелените подправки и се смесват с хлебните трохи. (Ако нямате хлебни трохи може да смелите в чопър сухи филийки хляб заедно с подправките) Добавя се сол и пипер на вкус.
Филето се нарязва на порции и се намазва с майонеза. Всяко парченце се овалва в сместа от зелени подправки и трохи и се подреждат в тава покрита с хартия за печене и поръсена със зехтин. Отгоре филетата се поръсват със зехтин и се пекат в умерена фурна до златиста коричка.
Сервират се с резени лимон и свежа салата.
3 коментара:
Не съм опитвала кефал, но след тези снимки се изкушавам.
Чудни рибки и много ароматна хрупкава коричка!
страхотно, ДареІ Поздравления!
Публикуване на коментар