събота, 24 октомври 2015 г.

Ловешки кебап



Днешната вечеря достигна до нас благодарение на примамливата рецепта на Милчо Милчев - майстора. Видях рецептата в една книга, която преди време си спечелих в една игра - Българско кулинарно възраждане/ Древните рецепти на тревненци.


И като любител на свинското, а и не само аз, днес запретнах ръкави и за няма и 30 минути имахме много вкусна и питателна вечеря.
Количеството месо за някои хора може да се види множко за двама човека, но... преценете си, без да се съобразявате с това колко хапваме ние.


За 2 порции:
*  600 г свинска плешка
* 400 г свински черен дроб
* 4 броя люти пиперки/чушки
* 2 средно големи глави лук
* 150 мл вино (бяло, розе)
* 100 мл бульон (сложих вода)
* хималайска сол
* свинска мас (2-3 с.л.)
* зехтин (олио)
* черен пипер
* чубрица


Свинското месо се нарязва на хапки и се запържва в свинската мас, докато хване хубав златист цвят. Изважда се с мазнината. В същия тиган се добавят 2-3 с.л. олио или зехтин, добавят се нарязаните на едро лук и пиперки и се запържват, докато омекнат.


Добавя се нарязаният на ивици дроб, запържва се за 3-4 минути, след което се връща свинското месо в тигана. Веднага се добавят виното и бульонът и ястието се подправя със сол, черен пипер и чубрица. Оставя се да се готви, докато изври течността и остане само на мазнина.
Сервираме веднага. За мен няма нужда от гарнитура, а вие си преценете.





5 коментара:

Батето М каза...

Страхотно. Свинско,дроб и още някое месце - любимо

Milena Poptoleva каза...

Дари,Ловеч е прекрасен и любим град,а за хората там не мога лоша дума да кажа,така че този кебап съм сигурна че е богат на вкусове и аромати!Записвам си предложението ти и благодаря:)!

Linda каза...

It looks very good! :)

Kokona каза...

Благодаря ви :)

Люси каза...

Даре, и аз не бих ти отказала онова на виличката, само ще поропусна да сложа дроб, че така и не се научих да го ям! Но иначе - страхотно ястие! Успешна седмица, мила!