Изобщо не ми е фотогеничен кебапа, снимах късно снощи, но все пак е вкусно ястие, затова се появява и в блога.
В търсене на рецепти за разнообразяване на вечерното меню, попаднах на тази вкусотия и споделям: kiymali-cokertme-kebabi
Продуктите които използвах за 2 порции:
* 400 грама кайма (50:50 свинско и телешко)
* 600 г картофи
* 4 с.л. олио
* 1 глава лук
* 2 скилидки чесън
* 1 червена чушка
* 1 зелена чушка
* 1 домат (или 3-4 с.л. доматено пюре)
* 1 ч.ч кисело мляко (по-гъсто)
* черен пипер
* червен пипер по желание
* сол
* магданоз
* олио за пържене на картофите
В тиган загряваме олиото и задушаваме ситно нарязаните лук и чесън, червена и зелена чушка. Добавяме каймата и непрекъснато разбъркваме, докато стане на трохи и се сготви. На финал добавяме пасирания домат (или пюре, по желание и щипка червен пипер), запържваме за кратко и махаме от котлона. Посоляваме и подправяме с черен пипер.
Картофите обелваме и нарязваме на много ситни пръчици. Пържим в сгорещено олио до готовност.
В сервизна чиния подреждаме на дъното пържени картофи, отгоре разбито кисело мляко, върху него каймата и поръсваме с нарязан на ситно магданоз.
1 коментар:
Харесва ми!
Правила съм нещо подобно, но с хляб, вместо картофи:)
Публикуване на коментар