И отново за предизвикателството на Кикоман, едино много вкусно ястие с дроб, тиква и ябълки.
За 1 порция
* 150 г свински черен дроб
* 1 сладка ябълка
* 150 г тиква (Хокайдо)
* 1 малка глава лук
* 30 мл червено вино
* 2 с.л. соев сос Кикоман
* 2-3 листенца градински чай (салвия)
* мащерка
* сол
* черен пипер
* 2-3 с.л. растителна мазнина
Дробът се нарязва на тънки филийки и заедно с нарязания на едро лук се изпържва за 2-3 минути в загрята растителна мазнина. Изважда се с решетъчна лъжица в отделен съд, посолява се и се подправя с черен пипер.
В същата мазнина се поставят нарязаната на тънки резени тиква, ябълките на по-плътни резени, добавя се виното, ястието се готви, при непрекъснато разбъркване, докато омекне тиквата. При нужда се добавя още малко вино. Добавят се соев сос, мащерка, листенца салвия, сол, черен пипер, връща се дробът в тигана, всичко се разбърква за минута и се сервира.
За 1 порция
* 150 г свински черен дроб
* 1 сладка ябълка
* 150 г тиква (Хокайдо)
* 1 малка глава лук
* 30 мл червено вино
* 2 с.л. соев сос Кикоман
* 2-3 листенца градински чай (салвия)
* мащерка
* сол
* черен пипер
* 2-3 с.л. растителна мазнина
Дробът се нарязва на тънки филийки и заедно с нарязания на едро лук се изпържва за 2-3 минути в загрята растителна мазнина. Изважда се с решетъчна лъжица в отделен съд, посолява се и се подправя с черен пипер.
В същата мазнина се поставят нарязаната на тънки резени тиква, ябълките на по-плътни резени, добавя се виното, ястието се готви, при непрекъснато разбъркване, докато омекне тиквата. При нужда се добавя още малко вино. Добавят се соев сос, мащерка, листенца салвия, сол, черен пипер, връща се дробът в тигана, всичко се разбърква за минута и се сервира.
2 коментара:
Бих опитала, но с пилешки дроб, че на този не съм му никак фен, но комбинацията ме изкуши!
Пробвай, Веси. Сигурно ще е вкусно. Аз и пилешки дробчета обичам, но и на свинския съм фен - вижда се :)
Публикуване на коментар