сряда, 26 април 2017 г.

Пикантни пилешки крилца на фурна



* 1,5 кг пилешки крилца

Марината:
* 200 г кисело мляко 4% масленост
* 3 с.л. соев сос
* 3 с.л. балсамов оцет
* 3-4 с.л. олио или зехтин
* 1 с.л. горчица
* 1 ч.л. червен пипер
* 1 ч.л. черен пипер
* 1 к.л. кайенски пипер
* 2 ч.л. хималайска сол (сол на вкус)
* 1 ч.л. захар

Продуктите за маринатата се смесват в дълбока купа и се разбъркват. Добавят се крилцата, разбъркват се в маринатата и се оставят за 1 час в хладилник.
Подреждат се в тава покрита с хартия за печене и се пекат на 200 градуса на средна скара с горно и долно нагряване за около 40-45 минути до 1 час, в зависимост големината на крилцата.

* Моите крилца бяха малки, на фирма Градус и бяха готови за 40 минути.



1 коментар:

Таня Донева каза...

Рязко огладнях преди обедно, така обичам такива вкусотии!!!
Чудни са, Даре :) само да ми паднат!