понеделник, 3 април 2017 г.

Свински котлети с гъби, мед и горчица



* 3 свински котлета
* 5.6. с.л. олио или зехтин
* 2-3 с.л. соев сос
* 1 с.л. мед
* 1 с.л. горчица
* 1 ч.л. градинско къри
* 2 ч.л. червен пипер
* щипка кайенски пипер
* 1 к.л. черен пипер
* 1 к.л. хималайска сол
* 50 мл вино розе

* 300 г гъби
* 30 г краве масло


Котлетите се запечатват на тиган с незалепващо покритие, за по 3-4 минути от всяка страна. Изваждат се и се подреждат в тава за печене.
В същия тиган се слага маслото и се запържват нарязаните гъби за около 4-5 минути, след което се добавят при котлетите.

В купичка се смесват всички подправки, разбъркват се и се залива с тях месото и гъбите. Тавата се покрива с алуминиево фолио и котлетите се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса, на средна скара за 40 минути. Маха се фолиото и се запичат за още 5-6 минути.

В случая са сервирани с картофи, които първо са обелени и сварени, след което са запечени с масло в тава във фурната, само с малко сол.

* Дали са готови котлетите, проверявам като забода вилица. Ако се боде лесно и излиза лесно, значи са готови. Вадя, за да не се пресушат.



1 коментар:

vesela каза...

О, сега ще ги сънувам, а пък по-нататък непременно ще направя!