неделя, 11 юни 2017 г.

Плодова торта в чаша



За 6 чаши

* 24 броя бисквити Роден край- класик
* 300 г заквасена сметана
* 200 г крема сирене
* 3 с.л. пудра захар
* 1 ванилия

* 500 г плодове (ягоди, череши, киви, праскови)
* 10 г желатин
* 4-5 с.л. захар
* 100 мл сок от компот

Крема сиренето се смесва с пудрата захар и ванилията и се разбърква с лъжица. Добавя се заквасената сметана и отново се разбърква.

Плодовете се почистват и нарязват, смесват се с компота и захарта и се слагат в съд на котлона, докато се стопи захарта (за около 2-3 минути). /Може да не смесвате плодовете и да загрявате, а да ги добавите след като се е разтворила захарта в сока, за да останат със свежия си вкус/
Желатинът се разтваря в 100 мл студена вода. Оставя се да набъбне/втвърди, след това се разтопява на водна баня и се добавя към леко охладените плодове със сок. Разбърква се.

В чаши се поставят по две бисквити (може и начупени/смлени), добавят се по две лъжици крем, отново бисквити, след това крем и най-отгоре се разпределя внимателно леко охладената плодовата смес.
Десертът се охлажда преди сервиране.


Няма коментари: